Trešdiena, 22.maijs

redeem Emīlija

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Nodibina rakstnieka Dzintara Soduma balvu

Ikšķiles novada dome 27. februāra sēdē pieņēmusi lēmumu – ik gadu domes apstiprinātas žūrijas komisijas izvēlētam literātam piešķirt Dzintara Soduma balvu 3000 latu apmērā, informē ogrenet.lv

Dzintara Soduma balva ir izcilā latviešu rakstnieka un tulkotāja Dzintara Soduma piemiņai veltīta Ikšķiles novada pašvaldības atzinība autoram par novatorismu dzejā, prozā, dramaturģijā vai literatūras tulkojumā latviešu valodā, kas tiek piešķirta finansiāla atbalsta veidā un pasniegta ikgadējā Dzintara Soduma piemiņas pasākumā rakstnieka dzimšanas dienā 13.maijā svinīgā ceremonijā. Nākamgad izcilajam vārda meistaram aprit 100 gadu.

"Ikšķile no tā tikai iegūs. Līdz ar to mēs varētu kārtējo reizi apliecināt, ka Ikšķile ir tā vieta, kur mīt radoši cilvēki un kur kultūras vērtības ir lielā cieņā. Arī mūsu novads dotu savu artavu radošu cilvēku atbalstam, ar kuru radītajām bagātībām mēs lepojamies,” teic Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

Pasaulē Dzintars Sodums pazīstams kā modernisma literatūras aizsācēja Džeimsa Džoisa darbu latviskotājs.Rakstnieks Dzintars Sodums savas dzīves pēdējos gadus pavadīja Ikšķilē, kur atrodas arī viņa mūža atdusas vieta. Šeit viņš arī pabeidza tulkot Džeimsa Džoisa Ulisu un uzrakstīja savu pēdējo grāmatu "Viņpuse”.