Limbažiem un Salacgrīvai būs kopēja sporta skola

Paredzēts, ka Limbažu un Salacgrīvas novadiem būs kopīga sporta skola. Šo ieceri domes sēdē jau atbalstījuši Salacgrīvas novada deputāti un Limbažu novada domes Finanšu un Teritorijas attīstības komiteja.

Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs (LPP/LC) skaidro, ka pašlaik novadu teritorijās darbojās rajona bērnu un jauniešu sporta skola, bet no 1.janvāra rajoni savu darbu beidz.

"Mēs varējām izvēlēties veidot jaunu un nodalīties, taču neuzskatījām, ka tas būtu lietderīgi. Ja mēs nodalītos, komandas dažādos sporta veidos kļūtu mazākas un nebūtu tik konkurētspējīgas - bērniem pārietu vēlēšanās cīnīties par pēdējām vietām," uzskata Straubergs.

Finansējums kopīgajai iestādei tiks piešķirts no abiem novadiem. Katrs novads uzturēs pašreizējās sporta bāzes, kuras jaunieši izmanto.

"Izmantosim modeli, kad finansējums seko bērnam. Katra pašvaldība dos naudu saviem bērniem un uzturēs infrastruktūru, kur būs sporta skolas filiāles. Esošo administratīvo struktūru mēs mēģināsim saglabāt," stāstīja Straubergs.

Salacgrīvas novada dome jau apstiprinājusi skolas nolikumu. 26.novembra domes sēdē par to lems arī Limbažu novada domes deputāti.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.