VI: Jaungada naktī Daugavpilī cietušie jaunieši saindējušies ar pārhlorētu ūdeni

Veselības inspekcija (VI) noslēgusi pārbaudi kādas Daugavpils viesnīcas pirtī, kur Jaungada naktī cieta vairāki jaunieši, un konstatējusi pārkāpumus higiēnas prasību ievērošanā, līdz ar to jaunieši saindējušies ar pārhlorētu ūdeni, aģentūru LETA informēja VI.

Veicot pārbaudi atpūtas kompleksā, VI inspektori iepazinās ar darbinieku paskaidrojumiem, dezinficēšanas kārtību, aprīkojuma tehnisko dokumentāciju, kā arī paņēma tobrīd baseinā un džakuzi vannā esošā ūdens paraugus.

Kā informē VI, saņemtie testēšanas rezultāti uzrādījuši brīvā hlora satura un Ph neatbilstību pieļaujamajām normām, kas liecina, ka dezinfekcija veikta nepietiekoši, un peldbaseina ūdens varēja radīt draudus infekcijas izplatībai. Tika secināts, ka atpūtas kompleksā dezinfekcijas process veikts neievērojot peldbaseina ražotāja ekspluatācijas instrukciju, līdz ar to ir ierosināta administratīvā pārkāpuma lieta pēc Administratīvo pārkāpumu kodeksa 42.panta "Par sanitāri higiēnisko un sanitāri pretepidēmisko noteikumu un normu pārkāpšanu".

Atbilstoši Administratīvo pārkāpumu kodeksa 42.pantam viesnīcai var tikt piemērots naudassods līdz 250 latiem.

Kā ziņots, šī gada 2.janvārī VI Latgales kontroles nodaļa saņēma trīs jauniešu iesniegumus par saindēšanos ar pārhlorētu ūdeni kādas Daugavpils viesnīcas pirtī.

Saindēšanās simptomi svinētājiem parādījušies 1.janvārī. Tie bijuši klepus, sāpes acīs un rīklē, saistībā ar ko pavisam seši jaunieši vērsušies Daugavpils reģionālās slimnīcā pēc palīdzības. Viņiem tika sniegta palīdzība un ieteikts tālāk griezties pie ģimenes ārsta, jo no stacionēšanas viņi atteicās. Visiem jauniešiem konstatēts abu acu ķīmisks apdegums, akūts traheīts un reakcija uz pārhlorētu ūdeni.

Svarīgākais