Aizkrauklē pēc audita nomaina namu apsaimniekošanas uzņēmuma vadību

Aizkraukles novada pašvaldības namu apsaimniekošanas uzņēmumā SIA "Lauma A" ir pabeigts audits, un, kaut revīzijā nav konstatēti nelikumīgi darījumi, tiek norādīts uz būtiskiem trūkumiem grāmatvedības uzskaitē, līdz ar to oktobra beigās ir gaidāma uzņēmuma vadības maiņa.

Aizkraukles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Zanda Silaraupa aģentūru LETA informēja, ka no augusta līdz septembra vidum SIA "Lauma A" notika audits, kuru veica uzņēmums SIA "A.Kursītes auditorfirma". Audits tika veikts pēc Aizkraukles novada pašvaldības aicinājuma, jo pašvaldība bija saņēmusi Aizkraukles pilsētas Spīdolas ielas 22.mājas dzīvokļu biedrības vēstuli par sūdzību sadarbībā ar SIA "Lauma A".

Spīdolas ielas 22.mājas dzīvokļu biedrība pārņēma savā valdījumā daudzdzīvokļu māju, taču, pārņemot dokumentāciju no SIA "Lauma A", nepiekrita tam, ka mājai nav veidojies uzkrājums. Tāpēc mājas iedzīvotāji aicināja pašvaldību izvērtēt uzņēmuma "Laumas A" darbu, skaidroja Silaraupa.

Lai varētu nodrošināt objektivitāti šajā situācijā, pašvaldība nozīmēja zvērinātā revidenta auditu, kurš ilga vairāk nekā mēnesi.

Revīzijas rezultātā pašvaldības uzņēmumā "Lauma A" nav konstatēta līdzekļu izšķērdēšana, piesavināšanās vai kādi citi nelikumīgi darījumi. Auditori norādīja uz būtiskiem trūkumiem SIA "Lauma A" apsaimniekošanā esošo dzīvojamo māju ieņēmumu un izdevumu uzskaitē, informēja Silaraupa.

Pašvaldība ir uzdevusi "Lauma A" līdz gada beigām sakārtot visu apsaimniekošanā esošo māju uzskaiti ar pareiziem atlikumiem atbilstoši grāmatvedības likumam.

Tāpat Aizkraukles novada dome ir saņēmusi uzņēmuma valdes locekles Ludmilas Beināres iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no valdes locekles pienākumiem no 19.oktobra saistībā ar veselības pasliktināšanos.

Latvijā

Kādus auto izvēlas Latvijas iedzīvotāji? Kāds ir mašīnu vidējais vecums? Un kas attur iegādāties šobrīd plaši popularizētos elektroauto, kuru iegādi atbalsta arī valsts? Atbildes uz šiem jautājumiem sniedz nesen veikts pētījums, vēsta TV kanāla 360 raidījums “360 ZIŅneši”.