Balvu novada Krasnogorkas ciems mainīs nosaukumu

Par Balvu novada Kubulu pagasta Krasnogorkas ciema nosaukuma maiņu publiskai apspriešanai iesniegts nepilns simts piedāvājumu.

Patlaban piedāvājumi tiekot apstrādāti, un jau 19.oktobrī apkopoto informāciju plānots nodot apspriešanai domes komitejās. Par to, vai Krasnogorkas ciema nosaukums tiks mainīts un, ja tiks mainīts, tad uz kādu konkrēti nosaukumu, pašvaldības deputāti plāno lemt Balvu novada domes sēdē 26.novembrī.

Piedāvājumu apskates pirmie rezultāti liecina, ka vairākums iedzīvotāju tomēr vēlētos Krasnogorkas ciema nosaukuma maiņu, nosaucot to par Mālkalni.

Vēlmi mainīt Krasnogorkas ciema nosaukumu izteikuši ciema iedzīvotāji. Desmit Krasnogorkas ciema iedzīvotāji domei iesnieguši divus ciema jaunā nosaukuma variantus - Mālkalns vai Mālkalni. Savu izvēli iesnieguma iesniedzēji argumentējuši ar to, ka jaunais nosaukums būs latviskāks, turklāt izteiks vietai raksturīgo, proti, ciema teritorijas zeme ir ļoti mālaina.

Balvu novada domes izsludinātās sabiedriskās apspriešanas gaitā Balvu novada iedzīvotāji varēja iesniegt arī citus ciema nosaukuma variantus.

Svarīgākais