"Tele2" palīdzēs iekārtot jauniešu klubu un rekonstruēt sporta zāli Mazsalacas novadā

Sakaru operators "Tele2" palīdzēs iekārtot jauniešu klubu un rekonstruēt sporta zāli Mazsalacas novadā.

Tā ir daļa no pasākumiem, ko uzņēmums realizēs, lai atlīdzinātu kaitējumu, ko novadam nodarījusi "Tele2" viltus meteorīta akcija.

Kā pastāstīja Mazsalacas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Zunda, novada dome un "Tele2" mutiski vienojušies par palīdzības apjomiem un tagad sāksies darbs pie līguma izstrādes.

"Mēs mutiski vienojāmies, ka uzņēmums palīdzēs ar mēbelēm aprīkot Sēļu pagasta jauniešu kluba telpas. Tam tiks piešķirti apmēram 500 lati. Tāpat uzņēmums finansiāli palīdzēs izremontēt Mazsalacas vidusskolas sporta zāles grīdu, šim mērķim piešķirot apmēram 2500 latus. Līdzfinansējumu piešķirs arī pašvaldība. "Tele2" mēģinās Mazsalacu nedaudz popularizēt arī ar "Zelta Zivtiņas" reklāmas klipu palīdzību," stāsta Zunda.

Papildus šiem pasākumiem ir iecere, ka uzņēmums varētu palīdzēt plašāk reklamēt arī kādu nākamā gada pasākumu novadā, bet pašlaik vēl notiek darbs ar idejām. Uzņēmums arī piedāvājis pašvaldībai bezmaksas telefonsakarus "Tele2" tīklā - piedāvājis apmaksāt gan abonēšanas maksu, gan sarunas.

"Visu šo darbību rezultātā, es ceru, ka apmēram pēc gada vai vēl ātrāk mēs varēsim teikt, ka šī meteorīta akcija nemaz nebija tik slikta. To, vai novadā pieaugs tūristu skaits, mēs zināsim tikai nākamajā gadā, ziemas sezonā to nevarēs pateikt," skaidroja Zunda.

Domes priekšsēdētājs stāsta, ka cilvēki joprojām interesējoties par bedri, ar kuras palīdzību tika inscenēta meteorīta nokrišana. "Daži cilvēki tur ir bijuši arī pēc tam, kad kļuva zināms, ka tas ir inscenējums. Cilvēki grib redzēt, vai tiešām jau no paša sākuma nebija iespējams pateikt, ka tas ir cilvēku roku darbs."

Mazsalacas novada domes deputāti nolēma nepieprasīt morālā kaitējuma atlīdzinājumu no mobilo sakaru operatora "Tele2" par meteorīta nokrišanas inscenēšanu. Viņi gan pauda bažas, ka daudziem Mazsalaca asociēsies ar vietu, kur notika krāpšanās ar kritušo meteorītu.

Domes sēdē uzņēmuma pārstāvji atvainojās, kā arī apsolīja publiski atvainoties visiem, kuriem notikušā dēļ radās kādas neērtības. "Uzņēmuma pārstāvji apņēmās segt zaudējumus zemes īpašniekam. Viņi apsolīja, ka sāpju naudas vietā ir ar mieru kaut ko labu izdarīt kādā no novada sabiedriskajām ēkām," informēja Zunda.

Arī īpašnieks zemei, uz kuras 25.oktobra vakarā tika inscenēta meteorīta nokrišana, nolēmis lielo bedri Mazsalacas novadā pagaidām neaizbērt.

Šādu lēmumu zemes īpašnieks Harijs Krastiņš pieņēmis tādēļ, ka vēl aizvien daudz cilvēku interesējoties par inscenēto krāteri un vēloties to apskatīt. "Sākumā gribēju bedri aizbērt un lauku izlīdzināt. Bet, tā kā saņemu daudz zvanu gan no draugiem visā Latvijā, gan citiem interesentiem, esmu nolēmis vismaz līdz nākamā gada Jāņiem meteorīta bedri neaizbērt un saglabāt," skaidro Krastiņš.

Kā ziņots, dažādi vērtētā viltus meteorīta nokrišana Mazsalacā un televīzijas reklāmas ar noskrandušiem un bezspēcīgiem supervaroņiem ir daļa no "Tele2" mārketinga kampaņas, lai pārdotu jaunu, nosacīti fiksētas maksas tarifu plānu "Meteorīts" un ievadītu izmaiņas "Tele2" zīmolā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais