Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Bauskā notiks Baltu vienības diena

Sestdien, 22.septembrī,no plkst.11 Bauskas pilī un pilskalnā notiks Baltu vienības dienas pasākumi, līdztekus dažādiem mākslas kolektīviem piedaloties arī Latvijas un Lietuvas valdības un pašvaldību vadības pārstāvjiem

Baltu vienības dienas pasākumu atklāšanā piedalīsies Latvijas kultūras ministre Žaneta Jaunzeme-Grende (VL-TB/LNNK), Lietuvas kultūras ministrs Arūns Geļūns un Bauskas novada domes priekšsēdētāja vietnieks Jānis Feldmanis.

Kā arī Lietuvas vēstnieks Latvijā Ričards Degutis un Latvijas vēstnieks Lietuvā Mārtiņš Virsis.

Plānotas vēstures zinātnieku lekcijas, tāpat klātesošie tiks iepazīstināti ar Latvijas-Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas pieredzi.

Dienas gaitā paredzēts senās mūzikas un deju grupas "Banchetto Musicale" koncerts, I-XIV gadsimtu kuršu tērpu kolekcijas parāde, lietuviešu dokumentālā filma "Saules kauja" (ar latviešu valodas subtitriem), seno baltu kareivju uzstāšanās.

Plašās pasākumu programmas saturā ir arī Auces un Jaunakmenes mūzikas skolu audzēkņu mūzikls "Labu apetīti" (autors - Mehtilds fon Šēnebeks), dziesmas un dejas kopā ar folkloras kopām - "Kuparas" no Lietuvas un "Tarkšķi" no Latvijas.