Krotei sava Gaismas pils

Bunkas pagastā vakar apmeklētājiem durvis pirmo reizi vērusi jaunuzceltā Krotes bibliotēka,vēsta portāls Rekurzeme.

“Tas ir izcils gadījums šajos laikos,” tā jaunas bibliotēkas uzcelšanu vērtē Liepājas Centrālās zinātniskās bibliotēkas direktore Ilga Erba. Viņa uzsver, ka bibliotēkai Krotē ir labas tradīcijas, tajā glabājas izcils novadpētniecības fonds, izveidojušās veiksmīgas pasākumu tradīcijas.

Krotes bibliotēkas vadītāja Lita Vēkause ar prieku izrāda plašās un mājīgās telpas. Pirmie nepacietīgākie apmeklētāji jau nekavējoties gribējuši sākt izmantot lasītavu, kurā izvietoti datori ar interneta pieslēgumu, smaida L. Vēkause.

Priekštelpā un tālāk nelielā hallē izvietota pirmā izstāde – Lilijas Eisteres rokdarbi daudzveidīgās tehnikās. Plānots, ka drīzumā tur varētu izstādīt Irinas Tīres fotogrāfijas.

Izveidota atsevišķa mūžizglītības telpa. Tā būs ne tikai kā konferenču zāle – mēģinājumi varēs notikt folkloras kopai un dramatiskajam kolektīvam, varēs rīkot koncertus, iecerējusi bibliotēkas vadītāja. Ēkā būs arī kabinets vadītājai un palīgtelpas darbiniekiem.

Grāmatu krātuve ir ar ugunsdrošām sienām un durvīm. Bibliotēkā tiks ierīkota arī atsevišķa muzeja telpa. Grāmatas gan vēl jāatgādā uz jaunajām telpām.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais