Uz ceļa pie Bauskas atrod bērnu

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta brigāde 27. augustā nogādāja Jelgavas pilsētas slimnīcā apmēram trīs gadus vecu zēnu, kurš viens gāja gar ceļa malu netālu no Īslīces pagasta Rītausmām, vēsta portāls Bauskas dzīve.lv.

Kā informējusi Ilze Bukša, Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta komunikācijas nodaļas vadītāja,izsaukums 27. augustā ap plkst. 9 saņemts no policijas darbiniekiem, kuri pamanījuši bērnu vienu, turklāt bez apģērba, ejam gar ceļa braucamo daļu. Vienīgais vārds, ko puisēns teicis, esot bijis «mamma».

Izsauktie NMP mediķi, apskatot bērnu, nav konstatējuši veselības problēmas. Tā kā zēna personību nav varēts noskaidrot un tuvumā nebija pieaugušo, kas būtu viņam piederīgi, NMP brigāde bērnu nogādājusi Jelgavas slimnīcā.

Rundāles novada sociālā dienesta vadītāja Kristīne Brūvele skaidrojusi, ka bērns ir no ģimenes, kura dzīvo notikuma vietas tuvumā. Šajā vietā Rundāles novads robežojas ar Bauskas novada Īslīces pagastu.

Jelgavas pilsētas slimnīcas sociālā darbiniece par notikušo ziņojusi Rundāles novada sociālajam dienestam. Bērna māte pati aizbraukusi zēnam pakaļ uz slimnīcu un pārvedusi viņu mājās. Zēna ģimene iepriekš nav bijusi sociālā dienesta uzmanības lokā.

Svarīgākais