Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Vaidavā noņemts vienīgais bankomāts

Valmieras novada Vaidavā noņemts vienīgais bankas automāts skaidras naudas izņemšanai, līdz ar to iedzīvotājiem praktiski nav iespēju izņemt skaidru naudu.

Valmieras novada domē oktobrī tika saņemta vēstule no AS Swedbank, kurā minēts, ka ar šāgada 5. novembri tā vēlas izbeigt sadarbības līgumu, kas 2009. gada maijā noslēgts starp Swedbank un Vaidavas pagasta padomi par bankas automāta izvietošanu Vaidavā, Skolas ielā 1. Līdz ar to Valmieras novada Vaidavas pagasta iedzīvotāji šobrīd ir zaudējuši vienīgo iespēju savā dzīvesvietā izņemt skaidru naudu. Tuvākās vietas, kur var izņemt skaidru naudu, ir Cēsis vai Valmieras, abas vairāk nekā 10 kilometru attālumā.

Tā kā Valmieras novada dome pēc administratīvi teritoriālās reformas īstenošanas ir novadā iekļauto vietējo pašvaldību, tostarp arī Vaidavas pagasta padomes tiesību un saistību pārņēmēja, tad sarunas notika ar Valmieras novada domes pārstāvjiem. Kā pastāstīja Valmieras novada domes priekšsēdētājs Vitauts Staņa, lai sadarbība tiktu turpināta un bankomāts netiktu noņemts, Swedbank aicināja Valmieras novada domi pārnest uz minēto banku lielāko daļu finanšu līdzekļu. "Izvērtējot bankas pašreizējo stāvokli, mēs nolēmām to nedarīt," norāda Vitauts Staņa. Valmieras novada dome vērsusies ar lūgumu uzstādīt bankomātu AS SEB Latvijas Unibanka, kas lūgumu izskatīs un meklēs iespēju uzstādīt bankomātu Vaidavas pagastā.