Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pabeigs jaunās lāču mājas projektu Līgatnes dabas takās

Nākamnedēļ plānots pabeigt jaunās lāču mājas projektu Līgatnes dabas takās, pastāstīja Gaujas Nacionālā parka fonda valdes priekšsēdētāja Baiba Pavloviča.

div>

Nākamnedēļ ir noteiktais termiņš projekta izstrādei, un projektētāji solījuši to ievērot.

Pēc projekta saņemšanas sāksies tā saskaņošana, kas varētu aizņemt jūliju, tādēļ būvdarbi, visticamāk, varētu sākties augustā. Tos plāno pabeigt līdz ziemai.

LETA jau ziņoja, ka lācenes Ilzītes mājas celtniecībai fiziskas un juridiskas personas ziedojušas 10 239 latus. 15 000 latu finansējumu piešķīris Meža attīstības fonds, bet 10 000 latu finansējumu piešķīris Borisa un Ināras Teterevu fonds. Diemžēl šie līdzekļi ir nepietiekami, lai pilnībā pabeigtu lāču mājas būvniecību.

To, cik tieši līdzekļu būs nepieciešams lāču mājas būvniecībai, būs iespējams pateikt tikai pēc tam, kad kļūs zināmi būvniecības konkursa rezultāti, iepriekš paskaidroja Pavloviča.

Jau ziņots, ka pašreizējā Ilzītes mītne ir laba, taču lācenei ir divi radinieki, kuru sen celtā mītne vairs nav droša un piemērota dzīvošanai. Pēc jaunās lāču mājas būvniecības pabeigšanas dabas taku darbinieki paredz lielos lāčus - Puiku un Miku - pārvietot uz Ilzītes mājvietu.

Pagaidām Līgatnes dabas taku lāču puikas ir pārvesti uz Ķekavas novadā esošo dzīvnieku patversmi "Mežavairogi".

Kā ziņots, Līgatnes dabas parka lāču voljerā bija izveidojusies sarežģīta situācija - palikuši bez lācenes Mades, lāči Mikus un Puika mēģināja izmantot voljera slikto stāvokli, atstāt nožogoto teritoriju un izkļūt brīvībā. Aprīļa beigās šādu plānu jau izdevās realizēt lācenei Madei. Viņa no voljera bēga otro reizi. Pēc pāris dienām tika pieņemts lēmums Madi nošaut, jo citu risinājumu neesot bijis.