Lāčplēša dienā cēsnieki iedegs svecītes par Latviju

11. novembrī Cēsu novada skolēni, jaunsargi, skauti un gaidas, zemessargi un karavīri piedalīsies piemiņas brīdī pie Skolnieku rotas pieminekļa un dosies lāpu gājienā uz Lejas kapiem, kur notiks piemiņas brīdis.

Pēc tam cēsnieki un pilsētas viesi aicināti doties uz Pils parku, kur uz estrādes kāpnēm jau no plkst.16.30 no svecītēm tiks veidota Latvijas kontūra, kurā ikkatrs varēs iedegs savu gaismiņu. Šādu akciju tradicionāli organizē Cēsu iedzīvotājs un uzņēmējs Renārs Sproģis, kurš atzīst, ka gaišā noskaņa, ko rada ne vien sveču liesmu krāšņums, bet arī sirsnīgā cilvēku attieksme un vienotības gars, sniedz pozitīvu emociju devu ilgam laikam un novērtējot pagājušā gada akciju piebilst: "Redzot pārsteidzoši lielo cilvēku atsaucību un vēlmi pēc šāda kopīga veikuma, ir cerība, ka šogad dalībnieku skaits būs vēl lielāks, jo viss, kas nepieciešams ir viena svece un kāda gaiša doma to aizdedzot."

11.novembra vakara turpinājumā plkst.18.00 kinoteātrī "Vidzemnieks" Dabas koncertzāles veidotāji aicina tuvāk iepazīties ar meža pasauli improvizētajās ķērpju darbnīcās un bez maksas noskatīties jauno filmu “Graphis scripta". Kinoseansa sākums plkst.19.00. Pasākumā ieeja bez maksas.

Bez tam 11.novembrī visas dienas garumā Cēsu Vēstures un mākslas muzejā (Jaunajā pilī) cēsnieki un viesi bez maksas aicināti apskatīt izstādi "No dziesmas līdz nacionālai valstij". Savukārt 13.novembrī no plkst.11. - 17.00 muzejs aicina skolēnus, studentus un citus vēstures interesentus apmeklēt unikālu vienas dienas izstādi par Lāčplēša kara ordeni - apskatīt vienīgo zināmo pilno ordeņu komplektu, kas piederējis Latvijas armijas ģenerālim Jānim Balodim.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons nekonstatē sabiedrisko mediju redakcionālo vadlīniju pārkāpumus "Lsm.lv" rakstā ""Krieveļi" un "latišņa" sociālajos tīklos. Kāpēc par naida izraisīšanu nesoda?", liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (SEPLP) mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais