Prasīs Rāviņa skaidrojumus par Valsts kontroles atklātajiem pārkāpumiem Jelgavā

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Edmunds Sprūdžs (RP) rīt tiksies ar Jelgavas mēru Andri Rāviņu (ZZS), lai uzklausītu skaidrojumus par Valsts kontroles revīzijā atklātajiem normatīvo aktu pārkāpumiem un nepilnībām

Jau ziņots, ka Valsts kontrole revīzijā Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūrās konstatējusi nepamatotus tēriņus vairāk nekā 50 000 latu apmērā. Finanšu līdzekļi nepamatoti tērēti pašvaldības aģentūrās "Pilsētsaimniecība", kur konstatēta 34 000 latu nesaimnieciska izlietošana, bet aģentūrā "Kultūra"- 8000 latu.

"Līdzšinējā ministrijas un Jelgavas pilsētas domes sadarbība ir neapmierinoša. Vairākkārt esam vērsuši Jelgavas pašvaldības uzmanību uz riskiem un nepilnībām, īstenojot normatīvajos aktos noteiktās pašvaldības funkcija," lēmumu tikties ar Rāviņu pamato ministrs.

Viņš no Rāviņa vēlas dzirdēt skaidrojumu par labas pārvaldības principu pārkāpumiem pašvaldībā.

Tāpat ministriju neapmierina Jelgavas domes darbības saistībā ar reklāmu un sludinājumu, kas nav saistītas ar pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, publicēšanu pašvaldības izdevumā "Jelgavas Vēstnesis".

Ministrija jau vairākkārt pieprasījusi Jelgavas domei pārtraukt reklāmas izvietošanu laikrakstā, tomēr Jelgavas dome uz šīm prasībām nav reaģējusi.

Kā atklājusi Valsts kontrole, aģentūra "Pilsētsaimniecība" ir izlietojusi 36 000 latu atlīdzībai un valsts sociālās apdrošināšanas iemaksām par laiku, kurā darbinieki neveica pamatdarba pienākumus, bet piedalījās projekta "Pašvaldības un privātās partnerības veicināšana Jelgavas pilsētas ielu apsaimniekošanā" īstenošanā, par ko saņēma atlīdzību no projekta līdzekļiem. Bet vairāk nekā 3500 latu "Pilsētsaimniecība" izlietojusi, samaksājot par tādu ielu labošanas darbu veikšanu, kuri komersantam saskaņā ar līgumu bija jāveic par saviem līdzekļiem.

VK norāda uz pastāvošu risku, ka aģentūra nelietderīgi izlietojusi līdzekļus gandrīz 3000 latu apmērā, bez pamatota iemesla iegādājoties sniega kausēšanas pakalpojumus no komersanta, kuram atbilstoši savstarpējā līgumā noteiktajam Jelgavas pilsētā bija jānodrošina sniega izvešanas pakalpojumi.

Savukārt pašvaldības aģentūrā "Kultūra" ir konstatēts, ka 8000 latu ir izlietoti atlīdzībai saskaņā ar uzņēmuma līgumu par sabiedrisko attiecību speciālista pienākumu veikšanu, nenodrošinot darbu izpildes apjoma un kvalitātes kontroli. Aģentūra ir veikusi arī samaksu par darbinieku atvaļinājuma un brīvdienu laikā izlietoto degvielu 300 latu apmērā.

Svarīgākais