Spridzeklis Jelgavas slimnīcā "Ģintermuiža" nav atrasts

Specvienības «Omega» sapierim pārmeklējot psihoneiroloģiskās slimnīcas «Ģintermuiža» telpas un teritoriju, spridzeklis atrasts nav. Par bumbu zvanījis kāds 13 gadus vecs pusaudzis,vēsta zz.lv

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Jelgavas daļas komandieris Vadims Kuzmičs zz.lv informē, ka sapieris ir pārmeklējis slimnīcas telpas un teritoriju un spridzekli nav atradis. «Par spridzekli ziņojis kāds 13 gadus vecs jaunietis, kurš pats ir atzinies,» atklāj V.Kuzmičs. Viņam gan nav informācijas, vai tas ir kāds slimnīcas pacients.

Slimnīcas galvenais ārsts Uldis Čāčus stāsta, ka īpaša palīdzība, kamēr sapieris pārmeklēja slimnīcu, pacientiem nav bijusi nepieciešama. Daļa pacientu gan pārdzīvoja, ka nav tikuši ikdienas pastaigā.

Jau ziņots, ka 30. maijā, operatīvajiem dienestiem pēcpusdienā ziņots par spridzekļa ievietošanu slimnīcā «Ģintermuiža». Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas daļas komandieris Vadims Kuzmičs stāstīja, ka pēc pulksten 15 saņemta informācija par spridzekli slimnīcas Bērnu nodaļā. «Pacienti evakuēti nav, jo slimnīcas vadība lēma, ka panikai nav pamata. Apskatījām telpas, neko aizdomīgu nepamanījām. Tika ziņots, ka slimnīca tiks uzspridzināta vienpadsmitos, bet precizēts, no rīta, vai vakarā, nebija» atklāj Jelgavas glābēju vadītājs.

Latvijā

Valsts vides dienests (VVD) sadarbībā ar Bauskas novada pašvaldības policiju pārkāpumu izdarīšanas laikā pieķēris personas, kas Bārbeles pagastā nelegāli noglabājuši atkritumus, kopumā piesārņojot aptuveni 0,3 hektāru teritoriju, aģentūru LETA informēja VVD sabiedrisko attiecību vadītāja Aija Jalinska.

Svarīgākais