Pusaudzis draud uzspridzināt Jelgavas slimnīcu ''Ģintermuiža''

Šodien, 30. maijā, operatīvajiem dienestiem pēcpusdienā ziņots par spridzekļa ievietošanu slimnīcā «Ģintermuiža». Pie slimnīcas dežūrē gan ugunsdzēsēji, gan mediķi un policija, vēsta portāls zz.lv.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Jelgavas daļas komandieris Vadims Kuzmičs stāsta, ka pēc pulksten 15 saņemta informācija par spridzekli slimnīcas Bērnu nodaļā. «Pacienti evakuēti nav, jo slimnīcas vadība lēma, ka panikai nav pamata. Apskatījām telpas, neko aizdomīgu nepamanījām. Tika ziņots, ka slimnīca tiks uzspridzināta vienpadsmitos, bet precizēts, no rīta, vai vakarā, nebija» atklāj Jelgavas glābēju vadītājs.

Zvans par spridzekļa ievietošanu saņemts no pusaudža.

Valsts policijas pārstāve Ieva Sietniece skaidro, ka ar Jelgavas iecirkņa vadību nolemts nekādus komentārus par notiekošo nesniegt, jo tas var kaitēt lietas izmeklēšanai. Viņa arī neatklāj, vai zvanu par spridzekli saņēmusi policija, vai slimnīca.

Savukārt slimnīcas vadītājs Uldis Čāčus stāstījis, ka zvans saņemts uz Bērnu nodaļu. «Par zvanu informēju policiju, jo spridzekļa ievietošanu nevar izslēgt,» atklāj U.Čāčus, piebilstot, ka zvanītāja balss piederējusi jaunam vīrietim vai jaunietim. «Mums jau ir zināms, kādi ir mūsu pacienti,» saka U.Čāčus, taču neņemas apgalvot, ka zvanītājs varētu būt slimnīcas esošais vai bijušais klients.

Slimnīcas vadītājs uzsver, ka galvenais ir saglabāt mieru, tāpēc arī darbinieki un pacienti netika evakuēti. «Visi esam mierīgi. Policija nodrošina kārtību, lai slimnīcas teritorijā neatrastos nepiederošas personas. Mūsu ikdienas darbs gan ir paralizēts,» atzīst slimnīcas galvenais ārsts.

Kārtību pie slimnīcas nodrošina Jelgavas Pašvaldības policija.

Svarīgākais