Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Kalnciema vidusskolā izveidos šautuvi

Šodien Jelgavas novada Dome apstiprināja lēmumprojektu, izsniedzot atļauju otrās kategorijas šautuves izveidei un darbībai Valgundes pagasta Kalnciema vidusskolā, vēsta portāls zz.lv

Šautuve Kalnciema vidusskolas īpašumā bijusi arī iepriekš, kad padomju laikos tādas bija izveidotas teju pie katras skolas. Šautuves atjaunošana aktualizējās līdz ar jaunsardzes pulciņa izveidi, jo nepieciešams nodrošināt jaunsargu treniņus šaušanā. To varēs iznomāt arī citi interesenti, kas vēlas trenēties šaušanā sertificēta instruktora vadībā,skaidro Jelgavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Līva Kaunese.

Virzot lēmumprojektu apstiprināšanai, īpaša uzmanība tika vērsta drošības normu ievērošanai. Būvvalde sniegusi pozitīvu atzinumu par atbilstību normatīvo aktu prasībām būvniecības jomā, arī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta atzinumā minēts, ka šaušanas stends atbilst ugunsdrošības noteikumu prasībām.

«Jaunsargi jau uzrāda labus rezultātus dažādās šaušanas sacensībās, taču nepieciešama regulāra trenēšanās, tādēļ nepieciešama pastāvīgi pieejama šautuve,» skaidro jaunsargu instruktors Oskars Karls, kurš uzskata, ka katrā pagasta skolā nepieciešams izveidot jaunsardzes pulciņu, lai jauniešiem nodrošinātu iespēju attīstīt dažādas prasmes, aizpildot brīvo laiku lietderīgi un nerastos idejas par veselībai kaitīgu vielu lietošanu, par nelikumīgām darbībām un nīkuļošanu. «Tā ir iespēja jauniešiem iemācīt disciplinētību, uzņemties atbildību un nostiprināt fizisko formu,» atzīst viņš.