Salacgrīvas vidusskolas skolēni iepazīstas ar diplomātu darbu

6.novembrī Ārlietu ministrijā viesojās Salacgrīvas vidusskolas devīto klašu skolēni. Apmeklējuma laikā skolēni un viņu pasniedzēji iepazinās ar Ārlietu ministriju, tās funkcijām, vēstniecību darbu un diplomāta profesiju, kā arī devās ekskursijā pa Ārlietu ministrijas namu un apskatīja ārlietu ministru portretu galeriju. Ar diplomātu darbu jauniešus iepazīstināja Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Rita Pastere un nodaļas 3.sekretāre Elīna Krēsliņa.

Jaunieši skolā šobrīd aktīvi apgūst Latvijas vēsturi un sociālās zinības, un nodarbību ietvaros devās uz Rīgu, lai apmeklētu Ministru Kabinetu un Ārlietu ministriju.

Ārlietu ministrija turpina attīstīt sadarbību ar Latvijas skolām, piedāvājot skolēniem un studentiem apmeklēt ministrijas rīkotās izstādes, kā arī organizējot jauniešu tikšanās ar diplomātiem. Drīzumā tiks izsludināta pieteikšanās Atvērto durvju dienai Ārlietu ministrijā, kas šogad notiks 27.novembrī. Vairāk informācijas par iespējām apmeklēt Ārlietu ministriju var iegūt pa tālruni 67015984.

Latvijā

Valsts finansiālās iespējas nevar būt vienīgais kritērijs, izlemjot jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības trūcīgākās daļas pamatvajadzību nodrošināšanu, tostarp izšķiroties par pārtikas paku atbalsta samazināšanu, aģentūrai LETA pauda tiesībsargs Juris Jansons