Talsos atrasta nauda 18.novembra svētku uguņošanai

Neatņemama Latvijas valsts svētku tradīcija Talsos nu jau daudzus gadus ir uguņošana Pilskalnā svētku vakarā. Šogad finanšu trūkuma dēļ pašvaldība apsvēra doma svētku uguņošanu nerīkot. 18.novembra salūts tomēr būs.

Lai gan svētku uguņošana Talsos jau gadu gadiem ir īpašs svētku mirklis ne tikai pilsētas, bet arī visa novada cilvēkiem, šogad Talsu novada dome nopietni apsvēra domu uguņošanu nerīkot finanšu trūkuma dēļ, informē Talsu novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Inga Ieviņa.

Lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli, pašvaldība veica aptauju Internetā, vaicājot, vai uguņošana šogad jārīko un vai tas darāms par pašvaldības līdzekļiem. Lielākā daļa aptaujāto pauda viedokli, ka uguņošanai jābūt, bet labāk būtu, ja tas nenotiktu par pašvaldības līdzekļiem, jo daudzām svarīgām lietām šogad naudas nepietiek.

Talsu novada dome ir saņēmusi iesniegumu no Zaļo un Zemnieku savienības, kuras biedri pauž gatavību uguņošanu Talsos rīkot par saviem līdzekļiem.

Valsts svētku nedēļā virkne pasākumu notiks visās Talsu novada pilsētās un pagastos. 18.novembrī 17.00 Talsu sporta hallē sāksies Talsu novada svētku lielkoncerts "Kalnā kāpu lūkoties, kas ar manu Tēvuzem’" , kurā piedalīsies vairāk kā 1000 dalībnieku no visa Talsu novada: kori, deju kolektīvi, literārā konkursa uzvarētāji, pūtēju orķestri, folkloras kopas, tautas mūzikas ansamblis. Svētku koncertā Talsos klāt būs arī viesi - 3.Kurzemes zēnu kora saieta dalībnieki no Talsu un Kandavas novadiem un Ventspils, kā arī Raimonds Tiguls, Intars Busulis un instrumentālā grupa.

Pēc koncerta 20.00 vakarā Pilskalnā sāksies svētku uguņošana.

Svarīgākais