Jaunsleinis pieprasa tikšanos ar Krāslavas novada domes deputātiem

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis pieprasījis tikšanos ar Krāslavas novada domes deputātiem, kuri aprīļa beigās nobalsoja par izstāšanos no LPS.

Aģentūrai LETA Jaunsleinis pastāstīja, ka vēlas teikt uzrunu nākamajā Krāslavas novada domes sēdē un atbildēt uz deputātu jautājumiem. Jaunsleinis vēlējies doties uz Krāslavu pēc iespējas ātrāk, bet patlaban daudz laika esot jāveltī LPS kārtējā kongresa sagatavošanai, kas 18.maijā notiks Preiļos.

Pēc Jaunsleiņa teiktā, kaut arī iepriekšējos gados ir bijuši vairāki gadījumi, kad no LPS izstājušās atsevišķas pašvaldības, tomēr Krāslavas novada domes izšķiršanās par šo soli liecina, ka pastāv nopietnas problēmas. "Pašvaldības paustie pārmetumi, ka problēmas pierobežā nav atrisinātas, ir pamatoti. Daudz piedalāmies procesos, bet dažus iespaidot nevaram. Cerams, ka izdosies izkustēties no nulles punkta," teica Jaunsleinis.

Jaunsleinis pastāstīja, ka jau iepriekš ir bijuši gadījumi, kad pašvaldības izstājas no LPS. "Ir bijuši kādi 20 gadījumi, šajā organizācijā var brīvprātīgi iestāties un izstāties. Tomēr tas ir ļoti nopietns signāls, tāpēc attiecīgi reaģēšu un rīkošos," norādīja LPS priekšsēdis.

Kā ziņots, Krāslavas novada pašvaldība nolēmusi izstāties no LPS un par šādu rīcību aizvadītajā domes sēdē vienbalsīgi nobalsojuši visi pašvaldības deputāti, kurus neapmierina LPS pārstāvība pašvaldības sarunās ar Ministru kabinetu. Iespējas izstāties no LPS tiek apsvērtas arī Ilūkstes un Riebiņu novadā.

LPS, kura ir tiesīga pārstāvēt pašvaldības to sarunās ar Ministru kabinetu un kuras galvenie mērķi tiek definēti kā pašvaldību kopīgo problēmu risināšana un pašvaldību interešu aizstāvēšana, neatbalsta reģionu vienlīdzīgu attīstību, uzskata Krāslavas novada domes priekšsēdētājs Gunārs Upenieks (ZZS).

Ja, pateicoties LPS līdzdarbībai, ir pieņemta un darbojas, piemēram, Piejūras programma, tad minētā organizācija joprojām neko nav izdarījusi, lai tiktu izstrādāta un darbotos programma, kas veicinātu dzīves vides uzlabošanos pierobežas pašvaldībās, norādīja Upenieks.

Jaunsleinis savukārt norādīja, ka Krāslavas novada dome ne pērn, ne šogad nav samaksājusi LPS biedra naudu - kopumā 14 000 latu. Krāslavas deputāti pērn nepiedalījās arī LPS kongresā.

Latvijā

Vēl viena vasara – vēl viena apgleznota siena! Ar iespaidīgu Francijas ielu mākslinieka Aéro darbu Krišjāņa Valdemāra ielā 56, Liepājā, šajā nedēļas nogalē tiks papildināts sienu gleznojumu maršruts, ko, kā ierasts, pateicībā par vēl vienu brīnišķīgu vasaru Liepājas pludmalē, dāvina pludmales kafejnīca "Red Sun Buffet", informē "Red Sun Buffet Beach Bar" līdzīpašnieks Mareks Alberts.