"Zemnieku saeimas" biedri saziedo 4476 latus zemnieku interešu lobēšanai Briselē

"Zemnieku saeimas" (ZSA) biedri ieskaitījuši vēl papildu 4476 latus Latvijas Lauksaimnieku kooperatīvu asociācijas (LLKA) kontā, kas izveidots šī gada sākumā Latvijas lauksaimnieku interešu lobēšanai Briselē, informēja biedrības pārstāvji.

Investējot 0,50 latus no katra saimniecības rīcībā esošā hektāra, līdzekļus ziedojušas zemnieku saimniecības "Bļodāri", "Zariņi", "Dziras", "Vanči", "Dūzēni", "Līgo", "Ozolkrasti", "Laukaiņi", "Rubuļi", "Kraujas", "Zīvāni", "Būkas", "Klāvi", kā arī uzņēmumi SIA "Bēris", SIA "Nygaard international", SIA "Labība un kvalitāte" un SIA "Lauku Agro".

Kopš kampaņas sākuma asociācijas kontā ieskaitīti 12 000 latu, un ir sākts darbs pie lobēšanas un sabiedrisko attiecību kampaņas izstrādes.

"Zemnieku saeima" aicina arī citus lauksaimniekus un kooperatīvu biedrus piedalīties, gan atbalstot cilvēkus, kas cīnās par lauksaimnieku interesēm, gan pašiem iesaistoties diskusijās un aktivitātēs, kas norisināsies līdz pat gada beigām.

Jau ziņots, ka "Zemnieku saeima" kopā ar citu Latvijas un Baltijas lauksaimnieku organizāciju pārstāvjiem jau paudusi savu noraidošo nostāju Eiropas Savienības (ES) sagatavotajiem priekšlikumiem, kas paredz, ka ES jauno dalībvalstu, tostarp arī Latvijas, Lietuvas un Igaunijas, lauksaimnieki 2020.gadā turpinātu saņemt viszemākos tiešmaksājumus. Baltijas lauksaimnieku organizācijas definējušas vienotu nostāju, ka tiešmaksājumu apjomam visās dalībvalstīs ir jābūt ne mazākam par 90% no ES vidējā atbalsta apjoma.

Tiešmaksājumi Latvijas zemniekiem patlaban ir viszemākajā līmenī - 90 eiro jeb 63 lati par hektāru -, kamēr vidējais ES rādītājs ir 266 eiro jeb 186 lati par hektāru. Tikmēr atsevišķās Eiropas valstīs tie sasniedz pat 600 eiro jeb 420 latus par hektāru.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.

Svarīgākais