Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Valsts svētkos jauna tradīcija: militārā parāde reģionos

Šodien aizsardzības ministrs Artis Pabriks, Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris ģenerālmajors Raimonds Graube, karavīri, zemessargi un jaunsargi aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju apmeklēt valsts Neatkarības atjaunošanas dienai veltītos pasākumus bruņoto spēku dienā Rēzeknē.

Par godu Latvijas dzimšanasdienai Rēzeknē notiks militārā parāde. Turpmāk katru gadu šajā datumā parādes notiks citā Latvijas reģionā un ar tām Aizsardzības ministrija iecerējusi stiprināt iedzīvotājos patriotismu.


Plkst.12, pie Latgales Atbrīvošanas pieminekļa "Vienoti Latvijai", notiks militārā parāde, kurā piedalīsies ne tikai 2.Zemessardzes novada, bet arī Valsts robežsardzes vienības. Parādi komandēs 2.Zemessardzes novada komandieris pulkvežleitnants Aivars Valeniks. To noslēgs bruņoto spēku un Valsts robežsardzes tehnikas un transporta demonstrējums. Lidojumam labvēlīgos laika apstākļos būs vērojami Gaisa spēku aviācijas bāzes un Valsts robežsardzes helikopteri.

"Līdz šim militārās parādes pārsvarā notikušas tikai Rīgā, tomēr ne visiem ir iespēja apmeklēt galvaspilsētu 11.novembrī vai 18.novembrī, tāpēc Aizsardzības ministrija un bruņotie spēki pieņēma lēmumu 4.maijā radīt svētku sajūtu reģionu iedzīvotājiem, katru gadu organizējot militāro parādi citā Latvijas novadā, tādējādi sniedzot iespēju Latvijas iedzīvotājiem iepazīties ar karavīru un zemessargu dienestu," norāda aizsardzības ministrs, uzsverot: "ceru, ka šie pasākumi vairos cieņu pret Latvijas armiju un raisīs patriotiskas jūtas pret mūsu zemi."

Arī ģenerālmajors R.Graube aicina ikvienu Latvijas iedzīvotāju 4.maijā apmeklēt bruņoto spēku dienu Rēzeknē: "Vēlos, lai 4.maijs ir svētki visiem Latvijas iedzīvotājiem. Latgales reģions Latvijas vēstures līkločos ir spēlējis izšķirošu lomu daudzās Brīvības cīņas, tāpēc esmu patiesi gandarīts, ka šogad militārā parāde notiek Rēzeknē. Bruņotajos spēkos dien daudz ļoti profesionālu un pašaizliedzīgu karavīru tieši no Latgales. Pateicoties viņu uzņēmībai, mēs salīdzinoši īsā laikā esam sasnieguši daudzas izvirzīto uzdevumu virsotnes un izveidojuši savas valsts bruņotos spēkus par profesionālu sistēmu".

Plkst.13, pilsētas stadionā notiks bruņoto spēku organizēta izstāde. Ikviens tās apmeklētājs varēs vērot NBS orķestra priekšnesumu un jaunsargu defilē. Izstādē varēs apskatīt bruņoto spēku regulāro vienību – Sauszemes spēku kājnieku brigādes, Mācību vadības pavēlniecības, Zemessardzes, Militārās policijas, Gaisa spēku aviācijas bāzes un Jūras spēku flotiles ieročus, ekipējumu un militāro tehniku, kā arī varēs apmeklēt Valsts robežsardzes koledžas informatīvo stendu.

Izstādes laikā Rekrutēšanas un jaunsardzes centra stendā varēs aizpildīt un iesniegt pieteikuma anketu dienestam bruņotajos spēkos.

Bruņoto spēku dienas izskaņā, plkst.16, Rēzeknes kultūras namā notiks koncerts, kurā pirmo reizi plašākai publikai uzstāsies arī pērn izveidotais Zemessardzes orķestris.