No Līgatnes dabas taku voljera izbēgusī lācene joprojām nav notverta; takas slēgtas apmeklētājiem

© Latvijas Dabas muzeja arhīvs

Neskatoties uz to, ka lācene Made, kas vakar izkļuva no Līgatnes dabas taku voljera joprojām ir brīvsolī, nakts dabas taku apkārtnē bijusi mierīga, aģentūru LETA informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes Prevencijas grupas vecākā inspektore Dace Jukāma. Apmeklētājiem Līgatnes dabas takas šodien ir slēgtas.

Naktī notikuma vietā dežurējusi pašvaldības policijas ekipāža un plkst.6 uz notikuma vietu devusies arī Valsts policija.

Kā pastāstīja Jukāma, Līgatnes dabas parka administrācija uzņēmusies lāča meklēšanu. Kārtību apkārtnē nodrošina policija.

Šajā reizē lācis izkļuvis no būra tāpat kā pagājušajā gadā, - izrokot dziļu bedri zem būra metāla režģiem.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja novada domes priekšsēdētājs Ainārs Šteins (V), jau vakar vakarā lācim netālu no voljera tika izlikti našķi. Vakar pēc izkļūšanas brīvībā lācis jau bija paēdis, taču uzturējies netālu no voljera.

Plkst.9 Līgatnes dabas taku lāčiem ir brokastu laiks, tādēļ sagaidāms, ka drīzumā Made sāks interesēties par voljera apkārtnē izliktajām ēsmām.

LETA jau ziņoja, ka lācene Made pērn jau reizi devās brīvsolī, naktī uz 18.augustu izrokot sev ceļu zem iežogojuma. Toreiz lācis nākamajā dienā tika atrasts pie kādām mājām, našķojamies ar āboliem.

Ņemot vērā, ka dabas takās mītošie lāči ir saraduši ar cilvēku klātbūtni, tiem ir mazināts baiļu instinkts. Sastapšanās ar šādu lāci ir bīstama, toreiz aģentūrai LETA sacīja Līgatnes pašvaldības pārstāvji.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais