Kalniešu pagastā privātmājā atrod vairāk nekā tonnu nelegālas degvielas

18.aprīlī policijas darbinieki sadarbībā ar robežsargiem Krāslavas novada Kalniešu pagastā kādā privātmājā kratīšanas laikā konstatējuši un izņēmuši 1100 litrus nelegāli glabātas degvielas.

Kā aģentūru LETA informēja Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes inspektore Anastasija Laizāne, vakar Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki sadarbībā ar Valsts robežsardzes Aviācijas pārvaldes darbiniekiem, realizējot ienākušos operatīvo informāciju saistībā ar akcīzes preču nelikumīgu apriti, Krāslavas novada Kalniešu pagastā aizturēja četrus 1985., 1987., 1987. un 1993.gadā dzimušus vīriešus, kuri nodarbojās ar akcīzes preces - degvielas - nelikumīgu iegādāšanos.

Kratīšanas laikā kādā privātmājā Kalniešu pagastā tika konstatēti un izņemti 1100 litri degvielas, kas bija paredzēta tālākai realizācijai.

Par notikušo sākts kriminālprocess par naftas produktu nelikumīgu uzglabāšanu, pārvietošanu (pārvadāšanu) vai realizāciju, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai tā izdarīta lielā apmērā. Tiek lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētām personām.

Dažas dienas iepriekš, Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja darbinieki kopīgi ar Ludzas policistiem, veicot operatīvus meklēšanas pasākumus, Ludzas novada Cirmas pagastā apturēja automašīnu "VW Passat", kuru vadīja kāds 1977.gadā dzimis vīrietis. Transportlīdzekļa apskates laikā salonā un bagāžas nodalījumā tika atrastas 180 000 cigaretes bez LR akcīzes marķējuma. Arī par šo faktu sākts kriminālprocess.

Latvijā

Rīgas Pieminekļu aģentūra 25. septembrī Latgales parkā demontēja piemiņas zīmi – akmeni Maskavas dārza izveidei. Akmens uzstādīšana nebija saskaņota ne Rīgas būvvaldē, ne citā institūcijā, līdz ar to piemiņas zīme konkrētajā vietā uzstādīta un līdz šim atradās neatbilstoši normatīvajiem aktiem, informē Rīgas dome.

Svarīgākais