Reģionālā pašvaldības policija sekmīgi darbojas arī Inčukalnā

Reģionālā pašvaldības policija, paplašinot savas darbības teritorijas, ar aprīli nodrošina sabiedrisko kārtību arī Inčukalna novadā. Jau pirmajās darbības dienās tās Inčukalna nodaļa palīdzējusi Valsts policijai atklāt noziegumu,informē Reģionālās pašvaldības policijas priekšnieks Māris Bomiņš.

Līdz šim šī policija darbojās Ķekavas un Baldones novados.

Kā norādīja Bomiņš, Reģionālās pašvaldības policijas Inčukalna nodaļas izveidošana ir liels atbalsts Valsts policijai, jo šobrīd ierobežoto finanšu un cilvēkresursu dēļ Valsts policijas nodaļu ekipāžu skaits ir neliels, bet apkalpošanas teritorijas - lielas, kā dēļ paildzinās ierašanās laiks notikuma vietā.

Bomiņš skaidroja, ka ieguvēji no šāda sadarbības projekta ir Inčukalna novada iedzīvotāji, jo viņu dzīvesvietā visu diennakti tiek nodrošināta viena policijas ekipāža, kas uzrauga sabiedrisko kārtību un spēj operatīvi būt sabiedriskās drošības pārkāpuma vietā. Nepieciešamības gadījumos, piemēram, rupju sabiedriskās miera traucēšanas gadījumos, ko izraisa vairāki pārkāpēji, var piesaistīt arī otru ekipāžu, kas uz notikumu ieradīsies 15-20 minūšu laikā no pārējām apkalpošanas teritorijām.

Jau pirmajās darbības dienās Inčukalna nodaļa esot palīdzējusi Valsts policijai atklāt noziegumu.

Kā informēja Bomiņš, 9.aprīlī, patrulējot Inčukalna novada teritorijā, Reģionālās pašvaldības policijas darbinieku uzmanību piesaistīja automašīna, kuras vadītājs, ieraugot policijas operatīvo transportlīdzekli, strauji mainīja braukšanas virzienu un palielināja braukšanas ātrumu. Automašīna atradās meklēšanā, un uz policistu aicinājumu apstāties tās vadītājs nereaģēja, turpināja palielināt ātrumu un bēgt no policijas darbiniekiem.

Vadītājs pēc vairākkārtējiem ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem un pārējo satiksmes dalībnieku apdraudējumiem iebrauca dzīvojamās mājas pagalmā un aizskrēja. Pa karstām pēdām likumpārkāpēju aizturēt neizdevās, taču nozagtā automašīna atdota tās īpašniekam, bet pašvaldības policijas dienesta autotransportā esošo video kameru ieraksti kalpos par labu pierādījumu vainīgās personas saukšanai pie likuma paredzētās kriminālatbildības, informēja Bomiņš.

Svarīgākais