No aprīļa Gulbenes novadā jaunie vecāki var saņemt 100 latu vienreizējo pabalstu

No aprīļa Gulbenes novada jaundzimušo bērnu vecāki var saņemt vienreizēju pabalstu 100 latu apmērā, informē Gulbenes novada domē.

Lai saņemtu pabalstu, tā pieprasītājam Gulbenes novada dzimtsarakstu nodaļā reģistrējot bērna piedzimšanu, būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments un ārstniecības iestādes izziņa, kas apliecina bērna dzimšanas faktu, kā arī jāiesniedz iesniegumu pabalsta saņemšanai.

Vienreizējais pabalsts pienāksies 2012.gadā dzimušo bērnu vecākiem - arī bērniem, kas dzimuši pirms noteikumu stāšanās spēkā no 1.janvāra līdz 31.martam.

LETA jau ziņoja, ka dažādi pabalsti Gulbenes novadā bija arī agrāk, bet krīze piespieda no tiem atteikties. Tika atstāti tikai minimālie pabalsti, skaidroja Gulbenes novada domes priekšsēdētāja Sandra Daudziņa (ZZS).

Viņa norādīja, ka šogad kopējais Gulbenes novada budžets ir lielāks, tāpēc ir iespēja vēl vairāk domāt arī par iedzīvotājiem, ne tikai par infrastruktūras attīstību. "Ir laiks pārkārtoties no sociālajiem pabalstiem uz motivējošiem. Pagājušā gada nogalē jau piešķīrām 20 latus politiski represētajiem Gulbenes novada iedzīvotājiem. Veidojot šā gada budžetu, tajā jau esam iekļāvuši arī brīvpusdienas skolēniem no 2. līdz 4.klasei un motivējošas naudas balvas, kas paredzētas par labiem sasniegumiem kultūrā, sportā un mācībās," informē Daudziņa.

Latvijā

Latvijas Universitātes (LU) fonds saņēmis vienu miljonu eiro lielu ziedojumu no uzņēmuma "MikroTik" Eksakto zinātņu un tehnoloģijas fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes atbalstam, informē augstskola.

Svarīgākais