Tuvākajās dienās var sākties neliela ledus iešana

Tuvākajās dienās atsevišķos straujākos Latvijas rietumu un centrālās daļas upju posmos iespējama ledus segas sairšana un ledus iešana nelielos posmos, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs.

Latvijas austrumu un centrālās daļas upēs ūdens līmenis pārsvarā paaugstināsies, savukārt rietumu daļas upēs ūdens līmenis lēnām pazemināsies vai nedaudz svārstīsies.

Aizvadītajā diennaktī Daugavā no Ullas līdz Jēkabpilij ūdens līmenis paaugstinājās ar intensitāti 8 līdz 16 centimetri, Aiviekstē - 13 līdz 30 centimetri, Lielupes augštecē, Mēmelē, Mūsā, Svētē, Tērvetē, Bērzē, Misā - 2 līdz 15 centimetri diennaktī.

Gaujā no Valmieras līdz Carnikavai aizvadītajā diennaktī bija vērojamas nelielas līmeņu svārstības, bet pārējās upēs vai to posmos ūdens līmeņi pārsvarā pazeminājās ar intensitāti 2 līdz 11 centimetri diennaktī.

Straujāk - par 28 centimetriem diennaktī - ūdens līmenis pazeminājies Gaujas augštecē un par 18 līdz 21 centimetru - Bārtā.

Upēs joprojām turpinās ledus kušana un pakāpeniska ledus segas sairšana, līdz ar to ledus paliek plānāks, trauslāks un tumšāks, kā arī vietām tas ir saplaisājis.

Svarīgākais