Ronis sola labot bedres uz Rucavas ceļa

Trešdien, apmeklējot Kurzemi, Satiksmes ministrs Aivis Ronis, solīja uz Rucavas ceļa salabot bedres, bet lielākiem darbiem naudas šogad nebūšot, informē Latvijas radio.

Valdības prioritāšu sarakstā ir Latgale, tāpēc tie nelielie līdzekļi, kas ir pieejami valsts budžetā, nonāks tieši Latgales ceļu atjaunošanai. Kā zināms, šonedēļ Rucavas iedzīvotāji piketēja un vāca parakstus, lai pievērstu Satiksmes ministrijas uzmanību sliktajam ceļa stāvoklim virzienā Liepāja - Lietuvas robeža.

Jau vēstījām, ka Liepājas apkārtnē, kur sabrukuši aptuveni 70% no valsts nozīmes ceļiem, pagājušā gadā ir uzstādīts bedrīšu lāpīšanas rekords. Arī šajā gadā praktiski nekam citam naudas nepietiks. Salīdzinot ar 2011. gadu, finansējums ceļu uzturēšanai un atjaunošanai Latvijā samazināts par 7,3 miljoniem latu. Finansējuma samazinājuma dēļ 2012. gadā valsts autoceļu tīklā praktiski veiks tikai ikdienas uzturēšanas darbus.

Latvijā

Sabiedrisko mediju ombuds Edmunds Apsalons, izvērtējot Latvijas Televīzijā "(LTV) 5.septembrī pārraidīto raidījumu "Lībieši. Tad un tagad", atzinis daļējus redakcionālo vadlīniju principu pārkāpumus, liecina Sabiedrisko elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes mājaslapā publicētais atzinums.

Svarīgākais