Maršruta autobuss Rīga – Vecumnieki no 1.marta vairs neiebrauks Rīgas autoostā

Maršruta autobusam nr. 7469 "Rīga – Vecumnieki" galapunkts no 1. marta vairs nebūs Rīgas Starptautiskajā autoostā, portālu informēj pārvadātāju uzņēmums SIA «Rīgas taksometru parks» (RTP)

Galapunkts no Rīgas Starptautiskās autoostas tiek pārvietots uz Maršruta Taksometru Staciju ( Satekles un Elizabetes ielu krustojums, pretī tirdzniecības centram "ORIGO").

Ministru kabineta (MK) noteikumi «Sabiedriskā transporta pakalpojumu organizēšanas kārtība maršrutu tīklā» paredz, ka pasažieru apmaiņu apdzīvotās vietās reģionālos starppilsētu un vietējās nozīmes maršrutos nebūs jāveic tikai autoostās. Tātad autobusiem nav obligātas prasības iebraukt autoostās. Braucēji arī nevarēs iegādāties biļetes autoostas kasēs.

Tas tiek darīts tikai ekonomisko apsvērumu dēļ: «Valsts dotācijas pasažieru pārvadājumiem samazinās, tādēļ mums nebija citas izejas. Mēs varējām vai nu samazināt reisu skaitu, vai meklēt iespēju atteikties no citiem izdevumiem. Saprotu, ka pasažieriem tas radīs neērtības, bet mēs izvēlējāmies šo variantu. Joprojām Rīgas-Vecumnieku līnijā veiksim septiņus reisus katrā virzienā,» portālam Bauskas dzīve skaidrojusi RTP komercdirektore Anita Pakalniece.

Komercdirektore piebilst, ka tuvākā pieturvieta, lai nokļūtu autoostā, būs Gogoļa ielas pietura.

Svarīgākais