Jelgavas festivālā labākā ledus skulptūra Kārlim Īlem un Viļum Matutim

Jelgavas ledus skulptūru festivālā uzvaru gūst K.Īles un V.Matuta ledus liesma festivāla dalībnieku slēptā balsojumā ieguva pirmo vietu, ziņo portāls zz.lv.

Otrajā vietā – Krievijas austrumdaļas pārstāvju Džulustana Markova un Kunnejas Takasajevas «Ikedzukuri», trešajā – Igora Nareiko un Sergeja Loginova (Krievija) «Leģenda par slaveno NANI».

Individuālo skulptūru kategorijā otro punktu summu savāca Bulgārijas pārstāvja Ruslana Korovkova «Transcendentālā pasaule», trešo – lietuvieša Donāta Mockus «Mr. Paganīni».

Žūrija savas speciālbalvas piešķīra Sergeja Celebrovska (Krievija) «Pārpasaulīgajai mīlestībai», S.Celebrovska un Andreja Molokova «Mīklainajam Helovīnam», kā arī latvietes Agneses Rudzītes - Kirilovas un lietuvieša D.Mockus kopdarbam «Bioķīmija».

Tāpat kā pirms gada, Jelgavas festivāla konkursā piedalās 26 dalībnieki no astoņām valstīm – Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Lielbritānijas, Polijas, Norvēģijas un Latvijas. Darbu gan šoreiz ir vairāk, jo bez konkursantu veikuma redzami arī K.Īles pagājušajā nedēļā vadītās Latvijas un Lietuvas (Šauļu) mākslas studentu meistardarbnīcas labākie darinājumi.

Par spīti itin bargajam salam, ledus skulptūru vērotāju bija daudz jau festivāla atklāšanas vakarā, ko ar muzikāliem priekšnesumiem kuplināja perkusionists Nils Īle &Afroambient, kā arī dūdu un bungu grupa «Auļi».

Sestdien un svētdien no pulksten 10 līdz pat pusnaktij darbi būs nodoti skatītāju vērtējumam. Uzvaras parkā paredzēta arī plaša kultūras programma, bet abus vakarus pulksten 19, tāpat kā atklāšanas dienā, varēs skatīt mūzikas, gaismas un pirotehnikas šovu.

Latvijā

Tā dēvētās nodokļu reformas ietvaros par vienu procentu punktu tika samazinātas iemaksas banku pārvaldītajos pensiju otrā līmeņa fondos. Šis viens procentu punkts tiks novirzīts valsts pārvaldītajā pirmajā pensiju līmenī. Tā kā šī pārbīde noteikta uz četriem gadiem, tad tiek lēsts, ka šajā laikā bankas nesaņems 616 miljonus eiro.

Svarīgākais