Nakts aizvadīta bez jauniem postījumiem

28.decembra vakarā un naktī uz 29.decembri nav konstatēti būtiski jauni traucējumi elektriskajos tīklos.

AS „Sadales tīkls” darbu turpināja arī vakarā un naktī, novēršot bojājumus Latvijas ziemeļaustrumos un austrumos. Atjaunojot elektroapgādi, primāri tiek pieslēgti sabiedriskas nozīmes objekti un iestādes, kā arī atjaunota vidējā sprieguma maģistrālo līniju darbība, kas nodrošina ar elektrību blīvāk apdzīvotas teritorijas. Šobrīd norit darbs tehniski sarežģītāko bojājumu novēršanai zemsprieguma elektrolīnijās un pieslēgumu atjaunošanai sezonālas lietošanas objektos – vasarnīcās, dārza mājiņās, šobrīd neapdzīvotās lauku mājās, saimniecības ēkās, utml. Šorīt īsi pēc plkst.9.00 kopējais to klientu skaits, kam nebija elektrības vai bija traucēta elektroapgāde, bija aptuveni 1500.

Novēršot bojājumus, vakar strādāja 300 brigādes, piesaistot 750 cilvēkus, tika nomainīti 180 elektrolīniju balsti, trases tika atbrīvotas no neskaitāmiem vēja gāztiem kokiem, kā arī paralēli maģistrālo elektrolīniju darbības nodrošināšanai notika augstsprieguma līniju tīrīšana ar helikopteru Rīgas apkārtnē – Ķemeros, Ropažos, u.c.

Lai paveiktu darbus iespējami īsākajā laikā, AS „Sadales tīkls” piesaista papildu spēkus no citiem reģioniem. Jau vakar Gulbenes nodaļai palīgā devās Ventspils un Liepājas brigādes, šodien Ludzas nodaļai novērs bojājumus palīdzēs Dobeles, Bauskas, Jelgavas remonta un celtniecības brigādes.

Šobrīd, pēc gandrīz novērstām 27.decembra vētras sekām, AS „Sadales tīkls” brigādes gatavojas jaunām brāzmām. Atbilstoši Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas dienesta ziņām, šodien ir gaidāma trešā vētra.

Latvijā

Zemkopības ministrijai (ZM) nepieciešams izveidot priekšlikumu par papildu pārtikas produktu grupām, kuras jāiekļauj aizliegto Krievijas un Baltkrievijas pārtikas produktu sarakstā un starp kurām varētu būt arī zivju produkti, otrdien valdības sēdē norādīja Ministru prezidente Evika Siliņa (JV)