Liepājas dome paraksta līgumu par finansējuma piesaisti koncertzāles projektam

Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde un Centrālās finanšu un līgumu aģentūras (CFLA) direktore Anita Krūmiņa parakstījušas līgumu par sešu miljonu latu Eiropas Reģionālā attīstības fonda (ERAF) finansējuma piesaisti koncertzāles projekta īstenošanai, informē Liepājas domes sabiedrisko attiecību speciāliste Gunta Jākobsone.

Līgums paredz arī papildu valsts dotācijas piesaisti 991 735 latu apmērā."

Liepājas daudzfunkcionālā centra "Lielais Dzintars", kura projektu izstrādājis austriešu arhitekts Folkers Gīnke,kopējās izmaksas ir aptuveni 20 miljoni latu.

Liepājas daudzfunkcionālais centrs "Lielais dzintars" būs viens no lielākajiem kultūras infrastruktūras objektiem Kurzemes reģionā. Ēka būšot mūsdienīgi aprīkota un transformējama koncertzāle, kā arī tur būs telpas Liepājas Simfoniskā orķestra ikdienas darbam. Tur paredzēts iekārtot arī plašu mūzikas bibliotēku, telpas izstādēm, semināriem un citām pilsētas un reģiona sabiedriskās dzīves aktivitātēm. Ēkā plānots izvietot arī Liepājas mūzikas vidusskolu, lai optimālāk noslogotu telpas, kā arī piesaistītu valsts dotācijas ēkas uzturēšanai.

Līgums paredz, ka projekta īstenošanas beigu termiņš ir 2015.gada 30.jūnijs.

Pašvaldībai jau tuvākajā laikā ir iespējas saņemt avansa maksājumu līdz 20% jeb 1,2 miljonu latu apmērā no ERAF piešķirtā finansējuma.

Liepājas domei ne vēlāk kā piecu mēnešu laikā pēc līguma parakstīšanas ir jāiesniedz CFLA Būvvaldes apstiprināta tehniskā projekta kopija. Savukārt piecu darbdienu laikā ir jāiesniedz projekta iepirkuma plāns, kā arī plānoto maksājumu grafiks, teikts līgumā.

Svarīgākais