Pirmdiena, 6.maijs

redeem Didzis, Gaidis

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Daugavpils cietoksnī sākta ēku atjaunošana

21. oktobrī svinīgā ceremonijā Daugavpils cietokšņa teritorijā tika sākti būvdarbi un tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Daugavpils cietokšņa kompleksā paredzēts atjaunot Komendanta un vairākas blakus esošās ēkas, iecerēta arī Komendanta ēkas laukuma atjaunošana. Būvdarbi jāpaveic 17 mēnešu laikā.

Pēc rekonstrukcijas Komendanta ēkā atradīsies Latgales reģionālās policijas pārvalde.

Daugavpils cietokšņa ēku kompleksa projektam VAS „Valsts nekustamie īpašumi” konkursa ietvaros par Daugavpils pilsētas un rajona policijas pārvaldes un Valsts policijas koledžas filiāles ēku būvniecības finansēšanu Daugavpils cietokšņa kompleksā 14 228 718.10 eiro apmērā (9,8 miljoni latu) uzvarēja Swedbank AS.

„Valsts nekustamo īpašumu” projektā plānots atbilstoši Valsts policijas struktūru darba specifikai atjaunot divas ēkas un vienu celt no jauna. Ņemot vērā, ka Daugavpils cietoksnis ir valsts nozīmes arhitektūras piemineklis, rekonstruējamo ēku arhitektoniskā risinājuma pamatā ir maksimāla autentiskuma saglabāšana.

„Daugavpils cietoksnis ir lielisks piemērs, kā unikāls arhitektūras un kultūras piemineklis organiski iekļaujas pilsētas mūsdienu veidolā. Viena no šī projekta vērtībām ir apņēmība rūpīgi saglabāt vēsturisko autentiskumu, vienlaikus uzlabojot vidi būtisku valsts funkciju sniegšanai reģionā. Esam patiesi priecīgi piedalīties šādā vērienīgā projektā, kas vērsts uz infrastruktūras uzlabošanu un ilgtspējīgu attīstību,” saka Ansis Grasmanis, Swedbank Finanšu pārvaldes vadītājs un valdes loceklis.