Piektdien Ventspils slimnīcā atklās Glābējsiliīti

30.septembrī, tiks atklāta Ventspils Glābējsilīte - vieta bērna dzīvībai

Projekts Ventspilī īstenots, pateicoties SIA "Ventspils nafta termināls" līdzekļiem.

"Projekts Baby Box Ventspilī mums un mūsu sociālajai videi nozīmē ļoti daudz. Tā ir iespēja mazulim nodrošināt labāku un pasargātu nākotni," saka Larss Panclafs, SIA "Ventspils nafta termināls" valdes loceklis un ģenerāldirektors.

Darbs pie šīs Glābējsilītes tika sākts 2011.gada aprīlī, uzsākot sarunas par kopdarbu starp projekta īstenotājiem Latvijā "Divi gani - sabiedriskās attiecības", ģenerālsponsoru SIA "Ventspils nafta termināls", Latvijas Bērnu fondu un projekta sadarbības partneriem - Ventspils pilsētas domi, Ventspils slimnīcu un krīzes centru ģimenēm ar bērniem "Paspārne".

Ventspilī Baby Box ievietots slimnīcas "klusajā" teritorijā, lai cilvēks, kurš ievieto bērnu Glābējsilītē, paliktu anonīms - tieši tāpat kā citviet Latvijā. Arī citur pasaulē pie Baby Box nav ne video novērošanas kameru, ne apsardzes, norāda Laura Zvirbule.

Latvijā pirmais Baby Box tika atklāts 2009.gadā Rīgā, tad sekoja Liepāja un Daugavpils. Līdz šim Latvijas Glābējsilītēs ievietoti 11 mazuļi - 6 meitenes un 5 zēni. 9 mazuļi atstāti Rīgā, bet 2 - Liepājā.

Latvijā

Ar Latvijas Investīciju attīstības aģentūras (LIAA) atbalstu tapis seriāls "Misija latvietis", kura pirmizrāde būs skatāma šā gada 7.novembrī "LMT Viedtelevīzijā" un 14.novembrī LTV1, aģentūru LETA informēja LIAA.