Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Latvijā \ Reģionos

Pasažieru ērtībām koriģēs atsevišķu starppilsētu maršrutu reisus

Uzklausot pasažieru ieteikumus pēc 112 reisu slēgšanas vairākos maršrutos Latvijas vidienē, Autotransporta direkcija ievieš korekcijas reisu izpildē, lai pielāgotu starppilsētu sabiedriskā transporta satiksmi pasažieru vajadzībām.

Tādējādi pēc iedzīvotāju lūguma no 29.augusta maršruta Nr.7020 Rīga-Jaunķemeri rīta reiss plkst.6:15 no Kalniņiem tiks pārcelts uz plkst.5:55.

Lai pārņemtu pasažieru plūsmu, kas līdz 1.augustam pārvietojās Tukuma virzienā ar mikroautobusiem, 22.augustā AS „Pasažieru vilciens” atklāja ekspreša reisu no stacijas Tukums-2 ar atiešanas laiku plkst.7:20 (kursē darba dienās). Vilciens pietur stacijās Tukums-1, Ķemeri, Sloka, Dubulti, Majori, Bulduri, Imanta, Zasulauks, Torņakalns un galastacijā Rīga pienāk plkst.8:27. Ekspreša reiss atklāts eksperimentālā kārtā, un līdz gada beigām direkcija izvērtēs tā nepieciešamību un lietderību.

Savukārt maršrutā Nr.7480 Rīga-Bauska 5.septembrī tiks atklāts jauns reiss no Bauskas plkst.5:40, bet no Rīgas pēc plkst.17:00 viena reisa vietā būs divi – plkst.17:20 un plkst.17:40. Līdz ar to maršruta Nr.7482 Rīga-Emburga-Bauska reiss no Rīgas aties plkst.17:30. Bez tam ar 8.augustu ir atklāts jauns reiss Rīga-Bauska plkst.22:50.

Vilciena maršrutā Rīga-Liepāja Jaunpils iedzīvotāju ērtībām tiks iekļauta pietura Biksti. Pirmo reizi pasažieri šo pieturvietu varēs izmantot 5.septembrī.

Sakarā ar vilciena Rīga-Daugavpils kustības grafika izmaiņām no 29.augusta reģionālās starppilsētu nozīmes autobusu maršruta Nr.7543 Daugavpils-Krāslava reiss plkst.11:15 no Daugavpils tiks pārcelts uz plkst.11:25, lai pasažieri bez steigas varētu pārsēsties no vilciena autobusā.

Autobusu maršruta Nr.7600 Rīga-Valka reisam no Valkas plkst.5:00 ar 1.septembri tiek paredzētas papildu izpildes dienas - sestdiena un svētdiena.

Vairākkārtīgi samazinātā valsts finansējuma dēļ direkcijai nav iespēju saglabāt pasažieru pārvadājumus līdzšinējā apjomā, tādēļ plānveidīgi notiek maršrutu pārskatīšana un reisu optimizēšana visā valstī. Procesā tiek iesaistīti gan pasažieru pārvadātāji, gan pašvaldības un plānošanas reģioni, kā arī tiek uzklausīti un izvērtēti pasažieru ierosinājumi un sūdzības. Līdz gada beigām turpināsies darbs pie atsevišķu reisu un maršrutu reorganizācijas gan starppilsētā, gan vietējās nozīmes satiksmē, taču tik vērienīgas izmaiņas, kādas pasažieri piedzīvoja augusta sākumā, vairs nav gaidāmas.