Liepājā "Baltijas ceļa" gadadienu pieminēs ar koncertu "Baltijas mūzikas ikonas"

Liepājā akcijas "Baltijas ceļš" 22. gadadienu otrdien pieminēs ar koncertu "Baltijas mūzikas ikonas", kurā īpašu programmu sagatavojuši Latvijas un Lietuvas mūziķi.

Koncerts notiks viesnīcas "Promenade hotel" Hika zālē festivāla "VIA Baltica" ietvaros.

Koncertu atklās pašmāju mūziķes no Liepājas – Dita Barona, Beata Zariņa, Līga Elere un Anita Barlote, atskaņojot šogad mūžībā aizgājušā Liepājas komponista Agra Engelmaņa "Balādi".

Savukārt duets no Viļņas piedāvās divdaļīgu programmu, kurā līdzās Lietuvas pazīstamāko komponistu Mikolaja Konstantīna Čurļoņa, Ģiedrjus Kupreviča un Zigmas Virkšas darbiem skanēs arī kaimiņvalsts jaunās paaudzes autoru Antana Kučinska un Ģiedrjes Pauļukevičutes-Dabulskienes, kā arī Igaunijas mūzikas leģendas Arvo Perta un pasaulē pazīstamākā Latvijas komponista Pētera Vaska mūzika.

Festivāla "VIA Baltica" koncerti Liepājā notiks līdz 27.augustam.

Akcija "Baltijas ceļš" notika 1989.gada 23.augustā, kad apmēram divi miljoni cilvēku, sadevušies rokās, vismaz 15 minūtes veidoja apmēram 600 kilometru garu dzīvo ķēdi, kas savienoja Baltijas valstu galvaspilsētas Tallinu, Rīgu un Viļņu.

Šī demonstrācija tika sarīkota, lai pievērstu pasaules uzmanību vēsturiskajiem faktiem, no kuriem cietušas Baltijas valstis. "Baltijas ceļš" notika tieši 50 gadu pēc Molotova-Rībentropa pakta parakstīšanas, kas notika 1939.gada 23.augustā, kad PSRS un Vācija sadalīja ietekmes sfēras Austrumeiropā.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais