Zvejniekciemā atklāts rotaļu parks

3.jūlijā, Saulkrastu svētku ietvaros tika svinīgi atklāts rotaļu parks Zvejniekciemā. Saulkrastu novada Dome īsteno šo projektu Lauku atbalsta dienesta Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFA) ietvaros.

Rotaļu parks ir īsta rotaļu pilsētiņa, kur bērni var šūpoties vairāku veidu šūpolēs, rāpties pa virvju kāpnēm, slidināties divos dažāda augstuma slidkalniņos, rotaļāties vilcieniņā vai automašīnā un vingrot uz līdztekām.

Domāts arī par rotaļu laukuma apmeklētāju un inventāra drošību. Ir uzstādīta video novērošana, kas ir tiešsaistē savienota ar apsardzes dienestu. Padomāts arī par pieaugušajiem, kuri savus bērnus var pieskatīt, sēžot uz jaunajiem atpūtas soliņiem.

Kopējās rotaļu parka izmaksas sastāda 31080 LVL ,tai skaitā Lauku atbalsta dienesta atbalsts projekta īstenošanai ir 10 500 LVL.

Latvijā

Augstākā tiesa atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību lietā, kurā bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Personālvadības pārvaldes direktora vietniekam Uldim Bāram piespriests sabiedriskais darbs par apzināti nepatiesu ziņojumu par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu nolūkā panākt kriminālprocesa sākšanu pret noteiktām amatpersonām, noskaidroja aģentūra LETA.

Svarīgākais