Notiks “Pasažieru vilciena” un Gulbenes mazbānīša vienotais brauciens

AS "Pasažieru vilciens" un Gulbenes mazbānīša vienotais brauciens no Rīgas līdz Gulbenei un tālāk līdz Alūksnei notiks šodien, 25.jūnijā, informē SIA "Gulbenes – Alūksnes bānītis" sabiedrisko attiecību speciāliste Marina Deļikatnaja–Buša.

Viņa pastāstīja, ka pēc veiksmīgiem braucieniem maija mēnesī arī jūnijā turpinās saskaņotie braucieni no Rīgas līdz Gulbenei, Stāmerienai un Alūksnei.

Kultūrvēsturiskais muzejdzelzceļš "Gulbenes-Alūksnes bānītis" ir viens no ievērojamākajiem tūrisma objektiem Vidzemē.

"Pasažieru vilciena" organizētais dīzeļvilciens no Rīgas uz Gulbeni aties plkst. 8.29 un Gulbenē pienāks plkst. 12.16. Pēc Bānīša šaursliežu dzelzceļa depo apmeklējuma un vizināšanos ar drezīnām, pasažieri Gulbenes stacijā varēs sēsties Gulbenes - Alūksnes bānītī, kas aties plkst. 13. Brauciena laikā darbojas bāra vagons, norāda brauciena rīkotāji. Pa ceļam pasažieriem ir iespēja aplūkot objektus krāšņajā Stāmerienas apkārtnē vai Bībeles tulkotāja Ernesta Glika pilsētā Alūksnē.

Pēc ekskursijas bānītis kursēs atpakaļ uz Gulbeni, bet dīzeļvilciens Gulbene – Rīga aties plkst. 17.10, stāstīja Deļikatnaja – Buša.