Krustpils novadā atklās jaunu sadzīves atkritumu poligonu

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis piektdien, 17. jūnijā, Krustpils novada Mežāres pagastā atklās jauno sadzīves atkritumu poligonu „Dziļā vāda”, kas uzbūvēts ar Eiropas Savienības Kohēzijas fonda (ES KF) līdzfinansējumu.

Poligons uzbūvēts, īstenojot projektu „Vidusdaugavas reģiona sadzīves atkritumu apsaimniekošanas projekts. SA poligona "Dziļā vāda" būvniecība Mežāres pagastā“ (turpmāk – Projekts). Tā ietvaros izbūvēta atkritumu šķirošanas stacija Jēkabpilī, atkritumu šķirošanas un pārkraušanas stacijas Aizkrauklē un Madonā, kā arī kompostēšanas laukums Madonas novada „Lindēs”.

„Šis ir viens no pēdējā laika vērienīgākajiem ieguldījumiem atkritumu saimniecības sakārtošanā. Līdz ar poligona „Dziļā vāda” nodošanu ekspluatācijā, mūsdienu standartiem atbilstoši poligoni būs visā Latvijas teritorijā,” teic R. Vējonis.

Projekta kopējās izmaksas ir 14 miljoni latu, no kurām ES KF līdzfinansējums ir 9,08 miljoni latu, bet SIA „Vidusdaugavas SPAAO” – 2,49 miljonus latu. Šī projekta finanšu, tehniskās un administratīvās vadības uzraudzību nodrošina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (turpmāk – VARAM.)

Svarīgākais