Notiks pirmā Pašvaldību attīstības konsultatīvās padomes sēde

Rīt, 15.jūnijā, lai diskutētu par plānošanas reģioniem un pašvaldībām aktuāliem jautājumiem, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā (VARAM) notiks pirmā Pašvaldību attīstības konsultatīvās padomes (Padome) sēde.

Pirmajā sēdē plānots uzklausīt un apspriest Padomes locekļu viedokļus par reģionālā pārvaldes līmeņa izveidi un attīstību, tai skaitā, par plānošanas reģionu kapacitātes stiprināšanu. Tāpat paredzēts pārrunāt pašvaldību finanšu izlīdzināšanas sistēmas attīstību un diskutēt par priekšlikumiem tās uzlabošanai.

"Padomi esmu centies veidot kā viedokļu apmaiņas forumu, kur nepastarpināti ar visām ieinteresētajām pusēm un kompetentajiem dalībniekiem varētu pārrunāt un rast kopsaucējus ne tikai pašvaldību ikdienas problēmām, bet arī kā būtiski sekmēt reģionālo attīstību. Spēcīgi reģioni ir pamats visas valsts attīstībai,” uzsver vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis.

Padomes sastāvā ir iekļauti dažādu pilsētu un novadu pašvaldību, plānošanas reģionu, Saeimas Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji. To vadīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs R.Vējonis.

Šīs Padomes izveidošanas mērķis ir veicināt ilgtspējīgas pašvaldību sistēmas attīstību, sagatavot priekšlikumus turpmāko reformu veikšanai vietējo pašvaldību un reģionālās pārvaldes līmenī, kā arī nodrošināt sabiedrībai sniegto pakalpojumu pieejamību un to kvalitāti.

Latvijā

“Man jau trīs dienas ir slikta dūša. Vemšana, galvassāpes, bezmiegs. Katru dienu, atverot e-pastu, pirmā doma – vai būs atkal jauns paziņojums no CSDD par 350 eiro sodu vai nebūs? Kopā sods jau sakrājies pāri tūkstotim, tuvojas diviem,” asaras valdīdama, man sūdzas kāda satraukta paziņa. Viņa ir izmisumā.

Svarīgākais