Kurzemes reģiona eksperti Kuldīgā diskutēs par demogrāfijas un ģimeņu atbalsta jautājumiem

Pirmdien, 13.jūnijā, Kuldīgā notiks apaļā galda diskusija par demogrāfiju „Vai nācijas pastāvēšana Latvijā ir apdraudēta: jautājumi, viedokļi, risinājumi”, kurā piedalīsies Saeimas Demogrāfijas politikas apakškomisijas priekšsēdētājs Andris Šķēle un Kurzemes reģiona eksperti.

Diskusijā eksperti kopīgi apzinās cēloņus pēdējo gadu laikā novērotajam dzimstības samazinājumam un darbaspējīgo iedzīvotāju emigrācijai, vienojoties par ilgtermiņa risinājumiem demogrāfiskās situācijas uzlabošanai. Īpaša uzmanība tiks pievērsta iedzīvotāju skaita izmaiņām Kurzemē.

Uz diskusiju aicināti Kurzemes reģiona pašvaldību vadītāji, eksperti, izglītības iestāžu direktori, bērnudārzu vadītāji, nevalstisko organizāciju, sociālo iestāžu un pensionāru organizāciju pārstāvji. Diskusija plkst. 16 notiks Kuldīgas novada domes ēkā (Kuldīgā, Baznīcas ielā 1).

Pirms diskusijas A.Šķēle ir aicināts apmeklēt Kuldīgas attīstības aģentūras jauno biroju un iepazīties ar telpiskās plānošanas projektu, kas tiek īstenots, Kuldīgas plānotājiem sadarbojoties ar Rīgas Tehniskās universitātes zinātniekiem. Tāpat A.Šķēle apmeklēs Kuldīgas pirmsskolas izglītības iestādi "Ābelīte".

Diskusijas par demogrāfiju un ģimeņu atbalsta jautājumiem notikušas arī citos Latvijas reģionos – Cēsīs un Preiļos.

Svarīgākais