Par vairāk nekā 80 tūkstošiem eiro izbūvēta jauna peldvieta Būšinieku ezera krastā

© Ģirts Ozoliņš/MN

Par 83 494 eiro izbūvēta jauna peldvieta pie Būšnieku ezera, informē Ventspils Komunālās pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Feldmane.

Ventspilī pie Būšnieku ezera Talsu ielā, iepretim Briežu dārzam ierīkota labiekārtota peldvieta, kas būs pielāgota arī apmeklētājiem ar kustību ierobežojumiem, ļaujot piekļūt ezeram visā tā apkārtnē.

Peldvietā ir ierīkota speciāla rampa, pa kuru, izmantojot speciālu ratiņkrēslu, var nokļūt ūdenī. Speciālie ratiņi būs novietoti Briežu dārzā, kas iepriekš būs jāpiesaka. Ratiņiem ir platas riepas, kas ir speciāli paredzētas, lai pārvietotos pa pludmales smiltīm.

Peldvietas teritorija ir labiekārtota ar grants seguma apvienoto gājēju celiņu un veloceliņu, pārģērbšanās kabīnēm, kas pielāgotas cilvēkiem ar kustību traucējumiem, vispārējās sagatavotības attīstošām vingrošanas iekārtām, piknika galdiem un atpūtas soliņiem.

Kurzemes plānošanas reģions pie peldvietas izvietos taktilas putnu figūras un informācijas stendu. Peldvietas apmeklētāji savus auto varēs novietot auto stāvlaukumā pie Briežu dārza.

Pašvaldībā uzsver, ka ikviens pa izbūvēto apvienoto gājēju celiņu un veloceliņu var mērot astoņus kilometrus garu maršrutu visapkārt Būšnieku ezeram. Pie ezera pa 187 metrus garu gājēju laipu var nokļūt uz skatu platformu, lai vērotu putnus un ezera ainavu. Pie ezera ir ierīkotas piknika vietas un divas labiekārtotas peldvietas.

Peldvietas izbūve paveikta mazliet vairāk nekā trīs mēnešu laikā. Peldvieta ir izveidota, pateicoties dalībai projektā "Pieejamu tūrisma maršrutu attīstība". Projekta kopējās izmaksas ir 83 494 eiro, tajā skaitā Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums - 64 000 eiro, valsts budžeta finansējums - 16 000 eiro, pašvaldības finansējums - 3494 eiro. Būvdarbus objektā veica SIA "Marbella RN Group".

Latvijā

Nākamnedēļ, 9.novembrī, no plkst.10 līdz 16 VEF kamerzālē "Spīdola" notiks partijas "Progresīvie" ārkārtas kongress, kurā notiks vēlēšanas visām izpildinstitūcijām, tostarp valdei, revīzijas komisijai, ētikas komisijai, aģentūru LETA informēja partijas pārstāvji.

Svarīgākais