Turpmāk pacienti Vidzemes slimnīcu varēs sazvanīt bez maksas

© Pixabay

Turpmāk Vidzemes slimnīcas pacienti tiek aicināti saziņai izmantot vienoto telefona numuru 8070 0040, aģentūru LETA informēja medicīnas iestādē.

Konkrētais telefona numurs jāizmanto, ja pacients vēlas sazināties ar Vidzemes slimnīcas reģistratūru, Valkas poliklīnikas reģistratūru, Neatliekamās medicīniskās palīdzības un uzņemšanas nodaļas reģistratūru vai Rehabilitācijas centru.

"Pacientu ērtībām esam īstenojuši jaunu projektu - vienoto saziņas telefona numuru, kas tagad darbosies vairākās slimnīcas struktūrvienībās. Cerams, ka šī telefona numura ieviešana atvieglos klientu komunikāciju ar mums, jo iepriekšējo piecu telefona numuru vietā šobrīd būs jāizmanto tikai viens," komentē Vidzemes slimnīcas Ambulatorās daļas vadītāja Kristīne Tiltiņa.

Pēc viņas paustā, būtisks ieguvums vienotā pieteikšanās numura ieviešanai ir arī tas, ka pacientiem šis būs bezmaksas numurs un par zvaniem, atšķirībā no iepriekšējiem numuriem, nebūs jāmaksā.

Jaunā numura lietošana sākta šonedēļ, bet klientu ērtībām iepriekšējie numuri vēl kādu laiku būs izmantojami. Slimnīca sola monitorēt, kā notiek saziņa, lai pēc iespējas kvalitatīvāk un ātrāk risinātu problēmjautājumus, ja tādi radīsies.

Latvijā

Valsts finansiālās iespējas nevar būt vienīgais kritērijs, izlemjot jautājumus, kas saistīti ar sabiedrības trūcīgākās daļas pamatvajadzību nodrošināšanu, tostarp izšķiroties par pārtikas paku atbalsta samazināšanu, aģentūrai LETA pauda tiesībsargs Juris Jansons