Viļānos vīrietis ar dūrēm pretojas policistiem

© unsplash.com

Valsts policijas amatpersonas šā gada oktobrī pabeidza izmeklēšanu kriminālprocesā par nepakļaušanos likumsargu prasībām, pielietojot vardarbību.

5. oktobrī Valsts policija saņēma informāciju, ka Rēzeknes novada, Viļānu pilsētā noticis ģimenes konflikts. Notikuma vietā amatpersonas pieņēma lēmumu aizturēt konfliktā iesaistīto 1980. gadā dzimušo vīrieti.

Aizturēšanas laikā vīrietis izrādīja agresīvu pretošanos policijas darbiniekiem, nepildot to likumīgās prasības.

Vīrietis atteicās doties uz dienesta transportlīdzekli, izrādīja fizisku pretestību amatpersonām, izdarot vairākus sitienus pa dažādām ķermeņa daļām. Likumsargiem izdevās vīrieti aizturēt un 15. oktobrī kriminālprocess nosūtīts uz Austrumlatgales prokuratūru kriminālvajāšanas uzsākšanai.

Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldē par notikušo uzsākts kriminālprocess par pretošanos varas pārstāvim vai citai valsts amatpersonai, ja tā izpilda tai uzliktos dienesta pienākumus, vai par pretošanos personai, ja tā piedalās noziedzīga vai cita prettiesiska nodarījuma novēršanā vai pārtraukšanā, vai par šo personu piespiešanu izpildīt acīmredzami prettiesiskas darbības, ja pretošanās vai piespiešana izdarīta, lietojot vardarbību vai piedraudot ar vardarbību. Par šādu noziedzīgu nodarījumu likumā paredzēts sods ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz vienam gadam vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību.

Latvijā

Šī gada trešajā ceturksnī darba devēji ir mazāk meklējuši jaunus darbiniekus, taču darba meklētāju aktivitāte ir būtiski augusi, secināts personāla atlases uzņēmuma "Alma Career Latvia" (iepriekš "CV-Online Latvia") pārvaldītā darba sludinājuma portāla cv.lv statistikas analīzē.

Svarīgākais