Dobeles novadā dīķī atrod līķi

© Depositphotos

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji Dobeles novada Bērzes pagastā no dīķa izcēluši bojāgājušo, aģentūru LETA informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD).

Mirstīgās atliekas nodotas Valsts policijai.

Tāpat piektdien plkst.12.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Ludzas novada Mežvidu pagastu, kur nepareizas apkures sistēmas ekspluatācijas rezultātā izveidojies piedūmojums.

Pirms VUGD ierašanās no piedūmotās telpas izglābts cilvēks, kurš nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst.13.15 ugunsdzēsēju glābēju darbs notikuma vietā noslēdzās.

Platības ziņā lielākais ugunsgrēks vakar dzēsts Ādažu novada Carnikavas pagastā, kur dega dārza māja 55 kvadrātmetru platībā un meža zemsedze 150 kvadrātmetru platībā.

Vienlaikus, laikam paliekot vēsākam, arvien vairāk dzīvojamā sektorā tiek kurinātas krāsnis, tādēļ VUGD aicina pārliecināties par apkures iekārtu tehnisko stāvokli, kā arī ievērot ekspluatācijas noteikumus. Apkures sezonā daļa no traģiskajiem ugunsgrēkiem izceļas tieši nepareizas vai bojātu apkures ierīču ekspluatācijas dēļ.

Iedzīvotāji krāsnis pārkurina un uz tām žāvē drēbes, neaiztaisa ciet krāsns durtiņas, kā arī pie tām novieto degtspējīgus priekšmetus. Šo ugunsgrēku izcelšanos var novērst, ievērojot drošības noteikumus apkures ierīču ekspluatācijas laikā un regulāri sekojot līdzi to tehniskajam stāvoklim, norāda VUGD.

Aizvadītajā diennaktī, no piektdienas plkst.6.30 līdz sestdienas plkst.6.30, VUGD kopumā saņēmis 57 izsaukumus - 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā vienu uz meža ugunsgrēku, 31 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Svarīgākais