"Viņa bija kā gaismas stars visiem". Tukumā skumst par mūžībā aizgājušo bijušo Tukuma muzeja vadītāju un skolotāju

© Depositphotos

Ar sēru vēsti par mūžībā aizgājušo skolotāju, sabiedrisko darbinieci, Tukuma muzeja darbinieci Aiju Miezīti dalījies Tukuma muzejs un Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija.

"Aija Miezīte viņa vienmēr bijusi notikumu centrā gan muzejā, gan skolā un daudzviet citur. Kopā ar domubiedriem un skolēniem viņa aktīvi piedalījās Atmodas notikumos, brauca uz Barikādēm, iestājas par demokrātiskām vērtībām. Aija vadīja Tukuma muzeju laikā no 1981. līdz 1983. gadam. Bija Tukuma muzeja Goda biedre. Strādājot Tukuma Raiņa ģimnāzijā un Tukuma 2. pamatskolā, viņa nezaudēja saikni ar muzeju. Kopā piedzīvotas ekskursijas un pedagoģiskās programmas, arī Ceļojumi laikā Durbes pilī. Viņas zināšanas un enerģija mudināja veidot interesantus piedāvājumus skolēniem," atceras Tukuma muzeja darbinieki.

Tukuma Raiņa vidusskola ierakstā "Facebook" atklāj, ka Aija Miezīte visu savu dzīvi veltījusi izglītībai un sabiedrībai, iedvesmojot un veicinot mūs visus kļūt par izglītotākiem cilvēkiem.
"Viņas darbs skolā aizsākās pēc vēstures skolotāja kvalifikācijas iegūšanas 1971. gada 1. septembrī un turpinājās teju 50 gadu. Aija Miezīte bija ne tikai vēstures, ētikas, politikas un tiesību skolotāja, bet arī filozofijas entuziaste, kas atklāja jaunus apvāršņus un rosināja domāt. Viņas aktīvā un spilgtā personība bija kā gaismas stars visiem, kas viņu pazina. Viņas ieguldījums skolā, Tukumā un sabiedrībā paliks atmiņā un sirdīs. Esam mūžam pateicīgi par visām mācībām, ko esam saņēmuši. Lai gaišs ceļš, Skolotāj!" raksta Tukuma Raiņa Valsts ģimnāzija.
Izsakām visdziļāko līdzjūtību dzīvesbiedram un piederīgajiem!

Svarīgākais