Latvijas pašvaldību speciālisti no Ukrainas pilsētas mēra mācīsies par civilo drošību

© Elmārs Rudzītis / F64

Šodien Jelgavas novada Brankās, "Branku brančotavā", notiks seminārs pašvaldību speciālistiem, kurā par civilās drošības un aizsardzības stiprināšanas jautājumiem stāstīs Ukrainas pilsētas Malinas mērs Oleksandrs Sitailo, aģentūru LETA informēja Zemgales plānošanas reģionā.

Plānošanas reģions sadarbībā ar Valsts kanceleju, ministrijām, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu un pašvaldībām organizē semināru "Drošības un aizsardzības spēju stiprināšana Latvijas pašvaldībās" par aktualitātēm civilās drošības un aizsardzības jomā, ko iespējams apmeklēt gan klātienē, gan klausīties tiešsaistē.

Seminārs pašvaldību un to pārvaldībā esošo kapitālsabiedrību speciālistiem norisināsies no plkst.10 līdz 17. Tajā plānots spriest par drošības un aizsardzības aktualitātēm.

Seminārs iedalīts trīs tematiskos blokos. Pirmajā daļā būs iespējams dzirdēt valsts institūciju un ministriju aktualitātes un uzdot jautājumus iestāžu pārstāvjiem. Otrajā daļā Latvijas pašvaldību pārstāvji dalīsies ar labās prakses stāstiem civilās drošības nodrošināšanā ārkārtas apstākļos un krīzes komunikācijas vadībā.

Savukārt trešajā daļā būs iespējams noklausīties citu valstu pieredzes stāstus civilās aizsardzības spēju stiprināšanā. Malinas mērs Oleksandrs Sitailo dalīsies ar stāstījumu un notikumu atstātu par civilās drošības pasākumiem, kad pavisam netālā teritorijā noritēja aktīva kara darbība un agresorvalsts uzbrukumi. Pašlaik reģions atkopjas no uzbrukumiem un ir ieviesis vairākas darbības, lai stiprinātu civilo aizsardzību. Tāpat būs iespēja klātienē tikties ar Helsinku Glābšanas departamenta vecāko civilās aizsardzības plānotāju Pasi Raatikainenu, kurš informēs par Somijas veiktajiem civilās aizsardzības stiprināšanas pasākumiem.

Pasākuma galvenais mērķis ir stiprināt pašvaldības iestāžu kapacitāti civilās drošības un aizsardzības jomā, stiprinot pašvaldības speciālistu zināšanas un veicinot komunikāciju starp valsts institūcijām un pašvaldībām.

Latvijā

Vairāki Saeimas deputāti sodīti par ceļu satiksmes noteikumu pārkāpumiem, tostarp atļautā braukšanas ātruma pārsniegšanu un agresīvu braukšanu, ceturtdien parlamentā ziņoja deputāts Edmunds Zivtiņš (LPV), pamatojoties uz Iekšlietu ministrijas Informācijas centra sniegto informāciju.

Svarīgākais