Nosauktas nākamā gada prioritātes Cēsu novada pašvaldības budžetā

© Mārtiņš Zilgalvis / F64

Nākamā gada Cēsu novada pašvaldības budžetam būs divas prioritātes, ceturtdien domes sēdē vienojās deputāti.

Par Cēsu novada pašvaldības 2025.gada budžeta prioritātēm apstiprināja Eiropas Savienības (ES) un citu ārējo finanšu instrumentu piesaisti, projektu ieviešanai atbilstoši Cēsu novada Ilgtspējīgas attīstības stratēģijai 2021.-2035.gadam un Cēsu novada Attīstības programmas 2022 - 2028 Rīcības un investīciju plānam.

Otrā prioritāte būs pašvaldības iniciatīvas "Cēsis - Latvijas kultūras galvaspilsēta 2025" īstenošana saskaņā ar Cēsu novada kultūras attīstības stratēģiju līdz 2030.gadam.

Pašvaldības pamatbudžeta bāzes izdevumu kontrolskaitļa noteikšanai 2025.gadam domes sēdē apstiprināja koeficientu līdz 1,0 no šī gada apstiprinātajiem uzturēšanas izdevumiem pēc stāvokļa uz 19.februāri.

Kā skaidro pašvaldībā, koeficients līdz 1 noteikts, ievērojot Eiropas Savienības ekonomikas pārvaldības ietvaru un, lai nodrošinātu izdevumu pieaugumu sociālo pakalpojumu un izglītības jomās, kā arī minimālās algas pieaugumu. Šī gada uzturēšanas izmaksas ir ar zemāku faktisko izpildi nekā plānots, līdz ar to nākamā gada budžets tiks veidots pēc "nulles budžeta" principiem.

Deputāti uzdeva izpilddirektoram ar rīkojumu noteikt pašvaldības iestādēm un aģentūrai bāzes budžeta finansējuma apmēru.