Līgatnē vīrietis kopīgas iedzeršanas laikā nogalina savu draugu

© Dmitrijs Suļžics/MN

23. septembrī Cēsu novadā, Līgatnē, kādā dzīvoklī tika atrasts 1973. gadā dzimuša vīrieša līķis ar vardarbīgas nāves pazīmēm. Valsts policijas amatpersonas, reaģējot uz izsaukumu, notikuma vietā konstatēja, ka vīrietim nodarīti smagi miesas bojājumi, tostarp brūces galvas apvidū, kas, iespējams, izraisīja viņa nāvi. Par notikušo nekavējoties sākts kriminālprocess.

Veicot izmeklēšanas darbības notikuma vietā, tika noskaidrots, ka starp diviem vīriešiem alkohola lietošanas laikā izcēlies konflikts.

Tā rezultātā 2004. gadā dzimis vīrietis nodarījis smagus miesas bojājumus 1973. gadā dzimušajam vīrietim, izraisot viņa nāvi.

Personas bija savstarpēji pazīstamas, un abi vīrieši jau iepriekš bija nonākuši policijas redzeslokā par dažādiem pārkāpumiem.

Par notikušo ir uzsākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 125. panta trešās daļas par tīšu smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kas izraisījuši cietušā nāvi. Par šo noziegumu likumā paredzēta brīvības atņemšana uz laiku no trim līdz 15 gadiem, ar vai bez mantas konfiskācijas, kā arī ar vai bez probācijas uzraudzības uz laiku līdz trim gadiem. Tiesa aizdomās turētajam ir piemērojusi drošības līdzekli - apcietinājumu.

Valsts policija uzsver, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, līdz tās vaina nav pierādīta likumā noteiktajā kārtībā. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Latvijā

Šā gada 17. septembrī Augšdaugavas novada, Kalkūnes pagastā dega vieglā automašīna “BMW X5”. Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas biroja amatpersonas, veicot operatīvos pasākumus, aizturēja 1973. un 1986. gadā dzimušos vīriešus par ļaunprātīgu automašīnas aizdedzināšanu. Saistībā ar notikušo uzsākts kriminālprocess un turpinās izmeklēšana, informē Valsts policija.