Daugavpilī no bērnudārza pazūd bērns; sākta dienesta pārbaude

© f64.lv, Romāns Kokšarovs

Daugavpils pilsētas 1.pirmsskolas izglītības iestādē sākta dienesta pārbaude pēc tam, kad iestādes telpas pagājušajā nedēļā patvaļīgi pametis bērns, otrdien preses konferencē informēja pilsētas mērs Andrejs Elksniņš.

Viņš atklāja, ka par 18.septembra notikumiem iestādē sākta iekšējā dienesta pārbaude, par kuras rezultātiem tikšot informēta gan domes, gan Izglītības pārvaldes vadība. Viņš ir pārliecināts, ka tiks arī pieņemti attiecīgie lēmumi, lai šādas situācijas vairs neatkārtotos.

Sākotnējā informācija liecina, ka kāds no pieaugušajiem atstājis vaļā bērnudārza vārtiņus, stāstīja Izglītības pārvaldes vadītāja Marina Isupova. Viņa pateicās nevienaldzīgajai sievietei, kas bērnu pamanījusi tuvējā parkā.

Pēc notikušā iestādē esot veikta virkne organizatorisku pasākumu, atkārtota drošības instruktāža. Isupova skaidroja, ka bērnudārzā ir pārbaudīti un arī nomainīti vārtiņu slēdži. Tāpat jautājums vēlreiz tiks aktualizēts šonedēļ plānotajā izglītības iestāžu vadītāju darba sanāksmē.

"Personālam uzreiz bija jāziņo policijai," personāla kļūdu atzina Izglītības pārvaldes vadītāja, piebilstot, ka, kamēr darbinieki mēģināja skaidrot, kur bērns palicis, zaudēts laiks un nevienaldzīgā garāmgājējā izrādījusies ātrāka.

Isupova arī aicina sabiedrību būt vērīgāku pret bērniem, kas klejo pa pilsētu, turklāt ne tikai laikā, kad viņiem būtu jāatrodas mācību iestādēs, bet arī vakaros un brīvdienās.

Gan Elksniņš, gan Isupova noliedza sociālajos medijos izskanējušo informāciju, ka šādi gadījumi pilsētā notiek regulāri.