Vēro festivālu "Summer Sound", interesējas par tenisu, atpūšas liedagā - lapsas Liepājā sāk kļūt par invāziju

© Depositphotos

Šovasar par sociālo tīklu zvaigznēm kļuvušas Liepājas lapsas. Tās iedzīvotāji un pilsētas viesi piefiksējuši gan pludmalē un Jūrmalas parka apkaimē, gan pie tenisa halles Liedaga ielā, raksta liepajniekiem.lv

Dzīvnieku ķērāji vairāk nekā mēnesi cenšas kādu no tām notvert, taču pagaidām nesekmīgi.

Lielu popularitāti sociālajos tīklos šovasar izpelnījās video, kurā redzams, ka lapsa sēž mūsu pludmales kāpās un mierīgi aiz žoga vēro festivālu “Summer Sound”.

Lapsas piefiksētas arī citviet pilsētā un apkaimē. Turklāt, ieraugot cilvēkus, tās neliekas par divkājainajiem ne zinis. Dzīvnieki nākuši pie atpūtniekiem diedelēt un zagt ēdienu.

“Es nezinu, ar ko lapsas barojas, jo viņas nevēlas ne gaļu, ne vistas fileju, ne arī desu,” neizpratni pauž dzīvnieku ķērājs Andris Tols, atklājot, ka Liedaga ielā izlikti speciāli būri, taču vairāk nekā mēneša laikā nevienu rudasti tajā ievilināt tā arī nav izdevies. Mainījuši ēsmu, bet rezultāta nekāda.

A. Tols saka: “Lapsas Liepājā sāk kļūt par invāziju, un pašvaldībai agrāk vai vēlāk tam būs jāmeklē risinājums.”

Kāpēc lapsas nebaidās no cilvēkiem? “Jo tās ir gudri dzīvnieki! Būtībā lapsa ir tāds sunītis, un arī prāts viņai ir līdzīgs kā sunītim - dzīvnieks ātri saprot, kur ir un kur nav jābaidās,” skaidro zoologs Vilnis Skuja.

Dabas pētnieks pauž, ka visā Eiropā vērojama tendence, ka lapsas nāk iekšā pilsētās un veido savas populācijas.

Pilnu rakstu lasiet šeit.

Svarīgākais